Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lepistiku Lasteaia õpetajad külas kolleegidel Lätis

MUUDETUD_ÜHispilt23-27. mail viibisid Lepistiku Lasteaed-Algkooli õpetajad Comeniuse projekti „Euroopa lapsed laulavad ja tantsivad“ raames Lätis. Bussijaama oli meile vastu tulnud juba tuttav  „Pienenite“ lasteaia muusikaõpetaja Liga.  Päevakava oli väga tihe ja  sisukas.

Kõik partnerid saabusid Riiga erineval ajal ja meie olime ühed esimesed. Seoses sellega õnnestus meil esimesel päeval külastada Riia loomaaeda. Muljed olid väga head ning kõige enam köitsid meie tähelepanu kaelkirjakud.

MUUDETUD_tantsupiduTeisel päeval ootas meid pidulik vastuvõtt lasteaias „Pienenite“ ( eesti keeles võilill). Lasteaed ise asus Riiast 10 kilomeetri kaugusel, Ulbroka linnas. Lapsed esinesid selgeks õpitud laulude ja tantsudega. Esitati ka neid laule, mis lapsed olid selgeks õppinud seoses meie ühise projektiga. Väga tore oli kuulata lapsi laulmas eesti keeles ja see õnnestus neil tõesti hästi. Lasteaia ekskursioon oli samuti huvitav, iga rühma lapsed olid meisterdanud külalistele kingitusi ja osad esitasid veel rühmaski mõne luuletuse ja laulu. „Pienenite“ lasteaias on hetkel 13 rühma, kuid sügisest saavad nad juurde viis uut rühma. Meil õnnestus näha ka lasteaia juurdeehitust, mis oli väga võimas ja avar. Projekti kohtumisel saime palju arutada juba saavutatud ning eesolevatest eesmärkidest. Samuti tekkinud probleemidest ja rõõmudest.

Külastasime ka Ulbroka Põhikooli, kuhu lapsed „Pienenite“ lasteaia lõpetades õppima asuvad. Ka seal oli meie jaoks väike programm kokku pandud ning lapsed esinesid laulude ja tantsudega. Ekskursiooni käigus koolimaja peal saime teada, et seal tegutseb peagu 20 erinevat huviringi  (kõik need on laste jaoks tasuta) ning koolimajas on oma muuseum. Veel näidati meile Ulbroka raamatukogu ning muusika-  ja kunstikooli.

Kõige meeldejäävamaks oli „Pienenite “ lasteaia tantsuõpetaja Aiga korraldatud tantsufestival. Selline üritus on neil juba mitmendat aastat järjest ning on saanud traditsiooniks. Üritus toimus kohalikus pargis Ligo ning meile olid kohad kinni pandud esireas. Tantse esitasid nii suured, kui väikesed. Hoolimata sellest, et alguses sadas vihma, olid kõik esinejad rõõmsad ja tantsuhoos.

Tore oli kohtuda inimestega, kellega saime lähemalt tuttavaks juba Bulgaarias ning projekti käigus. Seekord olid teistest riikidest tulnud kaasa ka mõned uued õpetajad ning ka nemad olid väga meeldivad inimesed. Vahetasime kogemusi ning jagasime ka infot oma lasteaia tegemiste kohta. Ootame põnevusega juba järgmist kohtumist, et tutvuda teiste maade haridusasutustega ja  nende traditsioonidega  ning  saadud teadmisi ka oma lasteaia lastega jagada.

 

Meie projekti  tegemiste kohta võib rohkem lugeda projekti blogist:

http://thechildrenofeuropesinganddance.blogspot.com/

 

Tallinna Lepistiku Lasteaed- Algkooli õpetaja  Kerli Vahejõe

Leave a Comment

11 + 4 =
Please leave these two fields as-is: