Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Veskitammi Lasteaia emadepäev

MUUDETUD_IMG_6884Koristaja on me ema –
kraamib tube, kraamib kööki.
Samal ajal kokk on tema –
kogu perele teeb sööki…

Peale selle käib veel töölgi, 
aga kus – ei mäleta …

 

Tead, emme, kui sa meie emadepäeva peole tuled, siis me laulame ja tantsime teile. Meil on üks selline salajane asi ka, aga rohkem ma sulle ei räägi, sest see on üllatus!

9.mail pidas Veskitammi Lasteaed  Laagri Kooli saalis ülelasteaialist emadepäeva, kus

lapsed soovisid  tänada oma kalleid emasid hoole ja armastuse eest südamliku kontserdiga.

 Peale lõunat ootasid erksavärvilistes kevadrõivastes ja ärevusest põksuvate südametega mudilased emasid-vanaemasid, sest igal rühmal oli  välja mõeldud  üllatamiseks omanäolised kingitused. Laste jaoks piisab ju nii vähesest, selleks, et olla koos oma lähedastega või  üheskoos meisterdada midagi vahvat ja meeldejäävat.

Peopäeva  pabinat oli nii laste kui ka õpetajate seas: kas sõnad on peas, kas laulu-ja tantsusammud meeles, kas riided on ikka kaasas ja  triigitud …

 Suur tänu muusikaõpetaja Astrale, kes  sättis kokku omanäolise eeskava, kus särasilmsetest lastest nii mõnedki  said oma esimese esinemiskogemuse ja julguse  kooli suurelt lavalt. Siin oli igal tähelepanelikul lapsevanemal hulganisti avastamisrõõmu, et imetleda ja  märgata lapses peidus  olevaid oskusi ning võimeid. Kaunite laulude ja tantsude vahele mahtusid armsad ja  südamlikud emadepäevaks pühendatud luuletused, mis tõid  mõnelegi saalisolevale  kuulajale  kananaha ihule või  pisara silmanurka.

Publiku  suure aplausi osaliseks ja üllatusmomendiks osutus isade-ja laste  Tallinna XIV võimlemispeol esitlusele tulev võimlemiskava, mille juhendajaks oli liikumisõpetaja Marju. Vaprad isad keerutasid ja hüpitasid oma julgeid võsukesi, pannes pealtvaatajaid, eriti emasid ahhetama ja oma kaasasid uhkema ja väärikama  pilguga hindama.

Suurim tänu kõikidele õpetajatele, kes õpetasid lastele selgeks luuletused, tantsud ja imekaunid laulusõnad. Suur tänu Poku rühma Henry ema Kristiinale, kes pakkus abikäe esinemislava kaunistamisel imekaunite tulpidega.

Hing lauludest helisemas, lapse käega valmistatud kaart koos lapsega näpus, said pidulised külastada  ja uudistada  lasteaia käsitöönäitust „Emade ja vanaemade veimevakk“. Hulgaliselt kallistusi ja positiivseid  emotsioone  lapse ning vanema päevas,  teevad  sellise tähtpäeva eriti eriliseks ja meeldejäävaks.

 Lasteaiaüritus on heaks koostööks  õpetajate ja lapsevanemate vahel, see annab võimalusi meeldejäävateks hetkedeks.

 

Vika Vesiaid

Veskitammi Lasteaia vanemõpetaja

Leave a Comment

15 + 11 =
Please leave these two fields as-is: