Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Viimsi valla Laanelinnu lasteaed avas uksed

Täna avati Viimsis  Lille teel uus Laanelinnu-nimeline lasteaed, mille ehitust alustati 2011. aasta augustis. 1539 m² kahekordses hoones on köök, laste muusika-,  võimlemis- ja söögisaal ning kuuele rühmale eraldi mängimis-, magamis- ja tualettruumid. Laanelinnu lasteaias on kohti 144 lapsele.

„Eestis on lasteaiakohtadest nii mõnigi kord puudu – mõnes kohalikus omavalitsuses nagu Viimsi tegeldakse sellega, mõnes teises kahjuks mitte,” ütles Riigikogu liige Liisa-Ly Pakosta. „Vahel tundub, et me oleme ära unustanud, milline rõõm see on, kui saame uusi lasteaedu avada. Kõik uuringud näitavad, et lasteaiakoha kättesaadavus ja kooli lähedus määravad mõjuteguritest kõige enam, kas üldse otsustatakse lapsi saada või mitte. Viimsi uus lasteaed lahendab paljude lastevanemate peamise mure. Naljaga pooleks öelduna vähendab see ka naiste ja meeste palgalõhet, sest üks soolise palgalõhe põhjus on lastaiakohtade puudus – emad ei saa soovi korral tööle minna.”

„Viimsi vallas sünnib keskmiselt  igal tööpäeval  üks uus ilmakodanik,“ sõnas Viimsi vallavanem Haldo Oravas. „Meil on tekkinud olukord, kus lasteaiakohta munitsipaallasteaias ootab üle 600 lasteaiaealise lapse ning see number tõuseb aasta-aastalt.  Laanelinnu lasteaia avamine oli valla jaoks prioriteet ning järgmisena kavandatakse uut lasteaiahoonet Lubja külla Uus-Pärtle kinnistule.“

„Viimastel kohalikel valimistel lubasime lasteaiakohtade defitsiidi vähendamiseks rajada Viimsisse uusi lasteaedu ja suur samm selle lubaduse täitmiseks on nüüd tehtud,“  lausus Viimsi abivallavanem Jan Trei.

Viimsi abivallavanem Jan Trei lisas, et ilma erasektori partnerluseta poleks Viimsil olnud võimalik uut lasteaeda ehitada, kuna valla laenuvõimekus ei luba omavalitsusel võtta uusi täiendavaid laene kogukonnale  ülivajalike hoonete ehitamiseks.  Vald hakkab Laanelinnu lasteaeda üürima Lille tee LA OÜ-lt hinnaga 7 eurot ruutmeeter  ning leping on esilagu sõlmitud 7,5 aastaks.

„Kõige tähtsam on siiski, et lapsed saavad uue, ilusa, moodsa ning põnevate lahendustega lasteaia koos heatasemelise personaliga ja läbi selle veeta õnneliku lapsepõlve Viimsi lasteaedades,“ märkis Trei.

Lille tee 23 asuv Laanelinnu lasteaed on kahekordne, ümara kujuga ning puitkarkassiga, mis lubab hoonele ligi võimalikult palju päikeseenergiat. Hoones on 120 lapsele kõigi mugavustega kaasaegsed lasteaiaruumid, lisaks on majal ka oma köök, arstiruum ja ateljee ning kõik vajalikud ruumid personali jaoks. Õuealal asuvad mänguväljakud ning lasteaeda ilmestab hoone perimeetri kohal olev sikk-sakk varikatus, mis on nii varjualune vihma ajal kui ka suvise lõunapäikese eest.

Lille tee lasteaia ehitas AS YIT Ehitus ning arendajaks oli Lille tee LA OÜ.

Fotod: Viimsi vald

http://powerhouse.ee/g/Viimsi/Laanelinnu_lasteaed1.jpg

http://powerhouse.ee/g/Viimsi/Laanelinnu_lasteaed2.jpg

 

Viimsi vald (www.viimsivald.ee)  asub Harjumaal Tallinna linna, Maardu linna ja Jõelähtme valla naabruses. Viimsi valla pindala on 73 km², vallas on ca 17 200 elanikku. Viimsi vallas on 2 alevikku, 20 küla ning 15 saart, neist suuremad on Naissaar ja Prangli.

Lisainformatsioon:

Haldo Oravas, Viimsi vallavanem

E-post: haldo@viimsivv.ee;  tel: 606 6860

Leave a Comment

8 + 13 =
Please leave these two fields as-is: