Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kohtumine Sloveenia kolleegidega

Tallinna Lepistiku lasteaed osaleb 2011-2013 aastal Comeniuse projektis „Euroopa lapsed laulavad ja tantsivad“.  Oktoobri alguses külastasid meie lasteaia õpetajad Sloveeniat. Kohtumisele olid tulnud ka õpetajad teistest partnerriikidest- Türgist, Bulgaariast ja Lätist.

Kokkusaamine leidis aset Sloveenia pealinnas Ljubljanas. Vastuvõtt oli väga soe ja kuna keegi meist polnud ennem Sloveenias käinud, olime meeldivalt üllatunud. Loodus oli väga kaunis, inimesed sõbralikud, ilm oli soe ja toidud väga maitsvad.

Meil oli võimalus külastada viit erinevat lasteaeda. Kõik lasteaia hooned olid renoveeritud, rõõmsates värvides ja omanäolised.Rühmaruumid olid küll väiksemad kui meil ja õueala samuti. Meeldiv üllatus oli see, et pooled õpetajad nendes lasteaedades olid mehed. Tore oli näha noori mehi lastega tegelemas ning kindlasti on huvitav ka lastel, kui mõni õpetaja on mees.

Lapsed olid meie jaoks ette valmistanud ja selgeks õppinud mõned laulud ja tantsud ning peale selle pakuti meile lasteaias ka lõunasööki.

Eelviimasel päeval oli planeeritud eksursioon Bledi. See oli imeilus koht Ljubljanast 50 kilomeetri kaugusel. Külastasime mäe otsas olevat võimsat kindust, kust avanes vaade alla järvele ning järve keskel olevale pisikesele saarele.

Veel külastasime oma visiidi käigus  Ljubljana lossi ja etnoloogist muuseumi, kus osalesime töötoas ning meisterdasime näpunukke.

Reis oli väga huvitav ja meeldejääv. Tutvusime paljude uute õpetajatega, ka teistest parterriikidest olid kohale tulnud õpetajaid, keda me ennem polnud kohanud.

Järgnevalt hakkame planeerima kohtumist Eestis, mis leiab aset 2013 aasta aprillis. Oleme hakanud planeerima erinevaid üritusi, mis tutvustaks meie kultuuri ja kombeid. Aeg on nii kiirelt läinud, jäänud ongi ainult kaks kohtumist veel. Kohtumised on alati olnud huvitavad ja oleme erinevate riikide õpetajatega jaganud oma kogemusi ning õppinud ka ise midagi uut.

Meie tegemiste kohta on võimalik rohkem lugeda projekti blogist

http://thechildrenofeuropesinganddance.blogspot.com/

Autor Kerli Vahejõe lasteaiaõpetaja

 

 

Leave a Comment

10 + 7 =
Please leave these two fields as-is: