Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Pärnu Tammsaare lasteaed tähistas 45. sünnipäeva

1. veebruaril 1968. aastal avati Pärnu linnas esimene 12 rühmaline lasteaed, mis sai päevakoduks paljudele särasilmsetele lastele. Uus, looduskauni asukohaga, Tammsaare lasteaed võlus nii lapsi kui ka täiskasvanuid valgusküllaste rühmaruumide ja avara õuealaga. Nüüd, 45 aastat hiljem, on see maja ikka veel paljudele lastele ja õpetajatele teiseks koduks, kus mängitakse, lauldakse ja omandatakse mängu kaudu vajalikke teadmisi.

Lasteaia sünnipäeva tähistati väärikalt ning üritusi jätkus nädala jooksul igasse päeva.

4. veebruaril toimus lasteaialastele sünnipäevapidu tantsu ja tralliga ning see lõppes magusa maasikatordi söömisega.

5. veebruariks olid sünnipäevale kutsutud kõik Tammsaare lasteaia endised pikaajalised töötajad, et ühiselt meenutada kauneid aegu maja avamisest alates. Esinesid Tammsaare lasteaia lapsed, õpetajad ja endine kasvandik Lisann Aljaste, kes võlus flöödist välja imeilusaid helisid. Eeskava kajastas lasteaia kasvamise lugu. See on meie tänapäeva muinasjutt, kus väikesest inimesest sirgub suur, tubli ja tark teoinimene.

6. veebruaril külastasid lasteaeda Pärnu linna lasteaedade õppealajuhatajad ja õpetajad. Tammsaare lasteaia pedagoogid valmistasid ette kogemuspäeva „Puud ja põõsad räägivad“. Kolleegidele tutvustati lasteaia lugu minevikust tänapäevani ja jagati kogemusi.

Õppealajuhataja Helina Mändla tutvustas projekti „Pärnu Tammsaare lasteaia õpperaja ja õppeklassi loomine”, mida toetas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus käesoleval õppeaastal 3369.83 euroga. Orienteerumismängu õpperajal juhendas õpetaja Ülle Liivo. Lasteaia arenguloost tegid ettekanded õpetajad Marika Hämarsalu ja Tiina Raudsepp.

7. veebruaril kutsuti pidulikule sünnipäevaaktusele personal, omavalitsuse ja hoolekogu esindajad, Pärnu linna lasteaedade direktorid ja teised koostööpartnerid.

Reedel, 8. veebruaril kella 16–18 oli Tammsaare lasteaias lahtiste uste päev, kuhu külla oodati kõiki lasteaia vilistlasi.

Üritust võib pidada kordaläinuks tänu aktiivsele ja loovale töörühmale ning kogu toetavale personalile.

 

 Aivi Rosenberg, Pärnu Tammsaare lasteaia õpetaja

Leave a Comment

5 + 7 =
Please leave these two fields as-is: