Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Eesti Vabariigi 95.aastapäeva tähistamine Tallinna Kelmiküla Lasteaias

 Sel aastal tähistati Kelmiküla lasteaias Eesti Vabariigi sünnipäeva tavapärasest erinevalt. Pidulikult kaunistatud saali olid juba hommikul igale rühmale kaetud erinevate Eesti rahvusmotiividega kaunistatud lauad, mille usinad lapsevanemad omavalmistatud küpsetiste ja muude suupistetega katsid. Valikus oli nii maitsvaid küpsised, puuvilju ja tikuvõileibu kui ka erilisemaid kokakunsti saavutusi, näiteks marjadega kamakreem ja kilusuupisted vutimunadega.

Pidu algas presidendipaari vastuvõtuga. Riigipea ja tema kaasa tähtsat rolli täitsid vanema rühma lapsed. Härra ja proua President tervitasid saali uksel kõiki saabuvaid rühmi ning lapsed juhatati pidulikule kontserdile. Kontserdil laulsid lapsed nii üheskoos kui ka rühmade kaupa laule kodust, loodusest ja Eestimaast. Samuti esineti temaatiliste luuletuste ning soolopaladega. Aktuse lõpetasid Eesti Vabariigi hümn ning presidendi kõne.

Aktuse ametlikule osale järgnes bankett, kus lapsed suupisteid maitsesid ning üheskoos isamaa sünnipäeva tähistasid. Lisaks mõnusale, vabale peomeeleolule ja meeldivale ajaviitmisele kinnistas pidulik päev lastele ka mõisteid president, lipp ja hümn.

 

Tallinna Kelmiküla lasteaia õpetaja

Helju Sillavee

 

1 thought on “Eesti Vabariigi 95.aastapäeva tähistamine Tallinna Kelmiküla Lasteaias”

Leave a Comment

4 + 14 =
Please leave these two fields as-is: