Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Buratino, Lepatriinu ja Kirju-Mirju mudilased peavad lasteraamatukoguga sinasõprust

Kohtla-Järve kesklinnas asub väike, vana ja mõnus maja – lasteraamatukogu. Selles toredas majas töötavad sõbralikud inimesed, kes on oma südameasjaks võtnud omamoodi ja lastepäraselt pisipõnne raamatute juurde meelitada. Tädi Angela ja Kaire on lastele juba vanad head tuttavad, sest nende korraldatud lasteüritustelt lahkutakse alati heatujulistena ning uute teadmistega.

Temaatilised üritused on alati suurepäraselt ja huvitavalt korraldatud. Sageli on tädi Kaire huvitavad tegelaskujud ise valmis meisterdanud. Meelde on jäänud Krõll, Sipsik, draakonid, vahvad päkapikud jpm. Tihti küsivad lapsed: “Millal me jälle raamatukogusse lähme?“.

Möödunud sügisel sai lasteraamatukogu endale maja teise korruse arvelt ruumi juurde. Nüüd on lastel ruumi raamatuid vaadata, mängida, joonistada, isegi laulda ja tantsida kui tuju on.

Hiljaaegu võtsid ülalnimetatud lasteaedade mudilased osa äsja alanud  maoaasta alguse tähistamisest. Lapsi tervitas suures avaras ruumis näitus maoraamatutest ja sõbralik mängumadu, kes kutsus lapsi kuulama lugusid erinevatest madudest ja nende elust. Tädi Angela oli toreda tutvustuse koos huvipakkuvate raamatutega kenasti lastele arusaadavaks kohandanud. Ükski laps ei jäänud ükskõikseks ja soovis madusid piltidelt lähemalt näha. Siis kuulati veel vigurijutte ja värsilugusid neist salapärastest roomajatest. Kui hea kuulamise eest magus komm oli suhu pistetud algasid lõbusad mängud.

Lapsed said värvilistest ringikestest, mille peal olid numbrid, ladudes neid kasvavas järjekorras, iseendale ussid valmis meisterdada. Tädi Kaire oli pikale tapeedipaberile mitmemeetrilise maopuraka joonistanud. Iga laps sai nüüd sellest oma osa ära värvida. Õhinaga asuti kriitidega madu kaunistama. Lõpuks mängiti veel vahvat ussimängu ja siis rännati läbi erinevate tubade pika ussina susistades maonäitusele. Uudistamist ja äratundmisrõõmu oli küllaga, sest olid ju lapsed ise need maod valmis meisterdanud ja joonistanud.

Väikesed raamatusõbrad jäävad ootama uusi kohtumisi ja lugema kaasavõetud põnevaid raamatuid.

 

 

Kohtla-Järve lasteaed Buratino vanemõpetaja

Lüüli Kübarsepp

Leave a Comment

3 + 14 =
Please leave these two fields as-is: