Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Rogeri miniolümpia Lepatriinu Lasteaias

IMG_2024 (Small)Maikuu teisel nädal sai Lepatriinu lasteaia hoovis kuulda mitmekeelseid tervitushüüdeid. Toimus Rogeri miniolümpia, kus lapsed said mängida seitsme erineva maa liikumismänge. Tore päev oli üks osa Comeniuse projektist „Kes on Jolly Rogers?“, millega meie lasteaed kaks aastat seotud on. Olümpia, kus  oli vaja vaid head tahet ja rõõmsat mängulusti kinnistas samas ka  laste  teadmisi erinevate maade keeltest ja lipuvärvidest.  Õueala oli jaotatud maade järgi osadeks, mida tähistasid vastava riigi lipud. Igas riigis võeti lapsi vastu tervitustega selle maa keeles ja õpetati mängu, mida lapsed seal mängivad. Kuid miks just Rogeri olümpia?

Roger on piraat, kes elab üksikul saarel, tal pole sõpru peale kajakas Emmeline, kes soovib teda aidata. Mõni nädal tagasi tõi merelind meie lastele kirja , kus palus aidata oma sõpra Rogerit, kes on laisk ja armastab pikutada vaid oma võrkiiges ja süüa ebatervislikku toitu. Ta palus, et lapsed õpetaks talle erinevaid mänge, mida oleks tore Rogeriga mängida. Selleks saatsid Comenius projekti partnerriigid oma liikumismängud ringi käima, et iga maa saaks teha vahva liikumispäeva lastega.

Vahvaid üllatusi oli mängude seas. Norra lapsed mängivad samuti meile tuttavat mängu „Hiirelõks“, Taani „Kiirabimäng“ pakkus palju elevust, Inglismaa „Röövlijaht“ tekitas lastes veidi hirmu, Saksamaa osavusmäng „Täida laeva“ küttis kirgi oma kiiruse ja osavusega, Hispaania „Rätikumäng“ tegi palju nalja, Belgia „Krokodillid  ja haid“ nõudis kiireid jalgu. Enamuse lemmikuks kujunes siiski Eesti mäng „Pärlipüüdja“, kuna tegemist oli aarde otsimise ja püüdmisega.

Olümpia lõpetas pidulik tseremoonia sisehoovis, kus igale lapsele pandi kaela medal ja anti värskendav mahl turgutuseks. Lõpetuseks lauldi Rogeri laulu ja tantsiti laste lemmiktantsu „ Gangnam style“.

 

Tallinna Lepatriinu Lasteaia vanemõpetaja Kaia Beres

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

14 + 5 =
Please leave these two fields as-is: