Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

1. septembril kuulutatakse Kuressaares välja Koolirahu

Koolirahu väljakuulutamise tseremoonia toimub Saaremaal, Kuressaare keskväljakul 1. septembril algusega kell 12.00. Kuressaare võtab Eesti Koolirahu liikumise eestvedaja tiitli üle Sillamäe linnalt.

Traditsioonilisel tseremoonial kirjutavad ühisele koolirahu sümboliseerivale lepingule alla Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsler Janar Holm, Kuressaare linnapea Mati Mäetalu, MTÜ Lastekaitse Liit president Loone Ots ja Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimees Britt Järvet. Samuti allkirjastavad Koolirahu lepingu Kuressaare õpilaste esindajad ja direktorid, kes saabuvad keskväljakule oma koolide juurest rongkäikudega.

Tseremoonial astuvad üles laulja Grete Paia, poistekoor Laululõvid, iluvõimleja Brita Kuldsaar, näha saab õpetajate teadusteatrit, üheskoos lauldakse laulu „Rahu“. Pärast ametlikku osa jätkub kontsert, kus esinevad Tantsukooli Semiir tantsijad ning Kuressaare Muusikakooli pop-jazz osakonna õpilased. Sündmusele lisavad särtsu üllatusesinejad.

„Koolirahu väljakuulutamine Kuressaares meie kodulinna juubeliaastal on kindlasti oluline sündmus kogu maakonnale,“ rõõmustab Kuressaare linnapea Mati Mäetalu ning usub, et ees ootavat 1. septembrit mäletavad nii õpetajad kui õpilased veel pikka aega, kuna esmakordselt alustavad linna munitsipaalkoolid tarkuseaastat üheskoos keskväljakult. Kohale tulevad ka maakoolide esindused.

Sel aastal on Koolirahu moto „Koos on kena!“, millega Kuressaare õpilased rõhutavad koolides positiivse õhkkonna olulisust ja usaldust õpilaste ja õpetajate, noorte ning täiskasvanute vahel, et hoida üksteist arvestavat ning toetavat koolikultuuri – et kõigil oleks koolis kena olla ning hommikul saaks rõõmsal meelel kooli tulla ja sealt rahuoluga lahkuda.

Koolirahu programm kestab läbi terve õppeaasta ning lisaks spetsiaalselt Koolirahule pühendatud üritustele saavad koolid siduda ka oma klassijuhatajatunnid ning erinevad korralised üritused Koolirahu sõnumi levitamisega. Kuressaare Koolirahu meeskonnal on kavas mitmed põnevad ettevõtmised, muu hulgas üle-eestiline konverents, kus programmis osalenud koolide õpilased saaksid tutvustada oma kogemusi, rääkida õnnestumistest ja probleemidest ning esitleda õpilasuurimusi antud vallas.

Koolirahu liikumise eesmärgiks on saavutada üheskoos turvaline ning sõbralik koolikeskkond. Koolirahu toetab kooli enese initsiatiivi koolikeskkonnast tulenevate probleemide lahendamisel, propageerides rõõmsameelset ja turvalist keskkonda, kus kõigil on hea olla.

Koolirahu korraldamine on hea näide turvalist koolikeskkonda väärtustavast ja toetavast omavalitsusest. Koolirahu linna tiitlit on varasematel aastatel kandnud Tallinn, Tartu, Põltsamaa, Viljandi, Valga, Narva, Tartu, Pärnu, Põlva, Elva, Jõgeva ja Sillamäe. Kuressaares kuulutatakse välja Koolirahu linn 2014. Esmakordselt Eestis toimus aktsioon 1999. aastal Tallinnas.

Lisainfo: www.koolirahu.eu
Tiina Talvi, Kuressaare abilinnapea, tel 5308 7515
Alar Tamm, MTÜ Lastekaitse Liit juhataja, tel 508 6656
MTÜ Lastekaitse Liit
Kuressaare Linnavalitsus

Leave a Comment

8 + 14 =
Please leave these two fields as-is: