Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Näitus „Imelised vana aja lood ja lelud“

IMG_2459 (Small)Kopli poolsaarel puude varjus meretuulte eest peidus, pesitseb üks väärikas ja päris eakas maja. See on Kopli Lasteaed, mis on olnud lapsepõlve mängumaa mitmetele põlvkondadele, poistele ja tüdrukutele. Lapsed on olnud selles majas väga erinevatel aegadel – sõja aegadel ja rahu aegadel. Maja ja lapsed on näinud aegu, mil näiteks kalkulaatorite asemel olid arvelauad, digiaparaatide asemel fotolintidega fotoaparaadid, cd-makkide asemel grammafonid ja detalilirohkete mänguasjade asemel puidust mänguasjad. Nad on näinud muutuvaid aegu.

Tõesti ajad on muutunud vahepeal väga palju. Vahepeal on saanud Kopli Lasteaed                 95. aastaseks ja seepärast ongi lasteaiaperel juubeliaastal suunatud pilgud tagasivaatepeeglisse ehk minevikuradadele.  Lasteaia fuajeesse on loodud üks päris omamoodi minevikumaa ehk näitus „Imelised vana aja lood ja lelud“.

Väljapanekule on kokku kogutud lasteaia laste, perede, õpetajate ja sõprade esemed, vidinad ja lood. Just lood on need, mis panevad näitusel olevad asjad elama ja rääkima.

IMG_2456 (Small)Sellel näitusel võid kohata üht täiesti tavalist roostes rasket kuuli. Ja pealtnäha ongi ta justkui rauatükk. Kuid lugu räägib, et see on hoopis ühe kuulsa kuulitõukaja Gustav Ernesaksa võistluskuul, millega ta 1960. aastatel võistlustel käis. Või hoopis saame teade, et seinal rippuv siidikleit ei kuulu mitte printsessile, vaid ühele väiksele poisile, kes aastal 1943. aastal oma ristimispäeval seda kandis. Ja palju palju mänguasju, mida saadab äratundmisrõõm, sest iga vaataja saab ühel hetkel mõelda, et äkki on ka minu perel see asi kuskil olemas. Seega vaatamist ja imetlemist on palju. Ja muidugi teevad tuju rõõmsaks üleskeeratavad karud ja teri nokkiv kana.

IMG_2454 (Small)Ootame külastama ja tutvuma ning uurima näitust, kus on väljapanek asjadest, mis on meid enim mõjutanud läbi aegade, ajastute, stiilide ja tehnika arengu. Oleme avatud kõigile uudishimulikele ja teadmishimulistele suurtele ja väikestele külalistele 10.-21. märtsini k.a. Tulge osa saama ühe lasteaiapere imelisest minevikurännakust. Ja meenutage endile, et kes vana asja mäletab – see ka teab rohkem.

Kohtumiseni,

Kopli Lasteaia pere

 

Täpsem informatsioon

lasteaia telefonil 662 5913

IMG_2464 (Small)

 

Leave a Comment

11 + 12 =
Please leave these two fields as-is: