Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Õppemäng „Kus elab? Kus asub?“

Mängu koostas: Astrid Närep

Laste vanus: 6-7aastat

DSCN0345 (Small)Vahendid: Kaks tasapinnalist maja – kõrge (kolme- või neljakordne) ja madal (kahekordne), väikesed pildid inimeste, loomade ja esemetega või üllatusmuna mänguasjad.

 Eesmärgid:

Laps määrab eseme või olendi asukoha lähtuvalt täiskasvanu poolt antud ülesandest, asetades pildi sobivale kohale (aknale).

Laps saab aru järgmistest mõistetest: kõrge, madal, üleval (ülemisel), all (alumisel), ees, kõrval, keskel, vasakul,  paremal.

Laps nimetab ja mõistab järgarve.

DSCN0344 (Small)Mängu käik:

1.variant: Lapse ees on üks maja ja väikesed pildid. Täiskasvanu nimetab järjest, kus keegi elab  või millisel aknal mõnda eset näha võib. Laps asetab pildi õigele aknale.

Näide:

Poiss vaatab välja maja teise korruse keskmisest aknast. Siil on maja ees.

2.variant: Lapse ees on kaks maja ja väikesed pildid. Täiskasvanu nimetab, kuhu pilt asetada. Laps peab valima õige maja ja korruse.

Näide:

Lill on kõrge maja kolmanda korruse keskmisel aknal. Tüdruk vaatab välja madala maja esimese korruse parempoolsest aknast.

3.variant: Lapse ees on kaks (üks) maja. Täiskasvanu on asetanud pildid akendele. Laps jutustab, kus keegi või midagi  asub, kasutades eesmärgis püstitatud  mõisteid.

Näide:

Laps jutustab: Tädi vaatab välja madala maja teise korruse kolmandast aknast. Pink on maja kõrval.

4.variant:  Lapse ees on kaks (üks) maja. Väikesed pildid on laual. Laps valib ise pildi ja leiab sellele sobiva koha omal valikul. Laps saadab oma tegevust kõnega, kuhu ta midagi paneb.

Mängu võib mängida individuaalselt või väikeses grupis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

5 + 9 =
Please leave these two fields as-is: