Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

„Männi“ Lasteaia lapsed avastavad maailma läbi aktiivõppe

foto,kleepetöö (Small)Kohila „Männi“ Lasteaias pööratakse sel õppeaastal eriti suurt tähelepanu aktiivõppemeetoditele. Jänku rühma 3-5 aastased lapsed õpivad juba mõnda aega maailma tundma läbi  lapsi kaasava Story Line aktiivõppemeetodi. Rühma seinale kujundatakse terve elukeskkond, mida pidevalt täiendatakse. Meetod aitab lastel mõista seoseid ümbritseva keskkonna ja inimtegevuse vahel. Selle järgi on võimalik lastel paremini aru saada põhjuse-tagajärje seosest – kõik on üles ehitatud laste huvile ja uudishimule.

foto,käega värvi segades (Small) Lastele annab meetod võimaluse näidata inimtegevuse ja keskkonnamõjude omavahelist seost ja üksteisest sõltumist, seda lihtsate vahenditega ja läbi käelise tegevuse.  Jutustamisega areneb keelekasutus ja väljendusoskus. Lapsed on loomeprotsessis aktiivsed osalised ja neile meeldib see väga. Lapsed ootavad alati põnevusega, mida uut on võimalik õpituga siduda. Isegi kui laps pikalt lasteaiast puudub, saab ta siiski anda oma panuse töö valmimiseks. Oleme seda meetodit paarilisega kasutanud juba kahel õppeaastal järjest ja tulemus on, et lapsed on loovamad, arutlevad, analüüsivad, teevad järeldusi ja tunnevad uhkust oma kätetöö üle.

Ka meile, õpetajatele pakub see meetod suurepärast võimalust lasta lastel olla aktiivne tegutseja, kuulata nende mõtteid, lasta neil ise avastada.  Laste tööd on seinal seni, kuni püsib laste huvi. Kevadel ei ole lastevanematele küll kaasa anda nii mahukat kotti laste töödega, kuid see-eest saavad nad  olla kogu aeg kursis teose arenguga rühmas. Meetod pakub piiramatuid võimalusi nii ainevaldkondades kui ka vahendites. Jänku rühma lapsed naudivad võimalust olla aktiivsed õppijad.

Signe Parve, Kohila Männi lasteaed

 

Leave a Comment

11 + 13 =
Please leave these two fields as-is: