Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Tammsaare lasteaia Pöialpoiste rühma külastas sõbrapäeval suur karu…….

Sõbrapäevapidu13,02,15 0 07 (Small)Tammsaare lasteaia Pöialpoiste rühm korraldas sõbrapäevapeo, mille eesmärgiks oli esitleda nelja väärtust: julgus, sallivus, hoolivus, austus. Kuna rühm on liitunud „Kiusamisest vabaks“ projektiga, siis peo korraldamisega tahtsid rühmaõpetajad tutvustada vanematele „Karude koosolekut“. Üritusele olid kutsutud ka laste head sõbrad – lillad karud.
Pidulik koosolek algas karude tervituslauluga, mida kõik lapsed usinalt kaasa laulsid. Teemakohaste laulude esitamisel on suuresti abiks olnud karude lauluraamat, mis annab ka õpetajatele inspiratsiooni ürituse läbiviimisel. Laulule järgnes ühisluuletus.
Sõbrapäevapidu13,02,15 0 08 (Small)Aga oh häda – suur mõmmi oli maha ununenud ja ilma karuta ei saa ju koosolekut läbi viia. Õpetaja läks rutuga oma truud sõpra otsima ja leidiski, kuid tema sõber oli väga nukker ning õnnetu, et ta trepile unustati.
Lapsed olid samuti väga kaastundlike nägudega ja nii mõnelgi oli nutuvõru ümber suu, et sõber maha ununes. Õpetaja lubas, et ta rohkem oma head sõpra maha ei unusta ja karu sai palju kallistusi. Nii lapsed kui peolised püüdsid nüüd suure mõmmi tuju tõsta.
Pöialpoiste rühma Elisabeth laulis karule laulu „Kiusu – Juku“, mille sõnumiks oli, et häid sõpru leiavad need, kes teisi ei kiusa. Üritusel arutleti koos, kas rühmas võib olla mõni „Kiusu – Juku“ peidus, kuid siis jõuti selgusele, et meie rühmas selliseid lapsi pole. Aga ühel peol peab ju ka tantsida saama nii kutsutigi suur Karu koos lastega karutantsu tantsima. Mõni aeg hiljem kaasati ka lapsevanemad tantsu ja mängukeerisesse.
Sõbrapäevapidu13,02,15 0 14 (Small)Koosoleku pidulik osa lõppes suurele karule aidaa ütlemisega, sest karu oli juba väsinud ning tahtis oma pessa puhkama minna. Lapsed ja vanemad suundusid rühma vestlema ja suupisteid maitsma.
Pärnu Tammsaare lasteaia Pöialpoisi rühma meeskond peab oluliseks lastevanematega koostöö arendamist läbi mõnusa ja vaba ühisürituste. Ühtekuuluvustunne on igas vanuses inimese jaoks oluline. On tore, kui koos tegemiste läbi kinnistub lastele sallivuse ja sõbralikkuse mõiste ning ka vanemad sellest osa saavad. Tänu sellele saavad lastevanemad luua sõprussidemeid ja tunda ennast ühise suure perena.

Sõbrapäeva sündmusi kajastas Pärnu Tammsaare lasteaia õpetaja Eda Aljaste.

ulata_sobrakasi_puu (Small)

VIDEO0074_0000018082 (1) (Small)

Leave a Comment

7 + 8 =
Please leave these two fields as-is: