Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Teatrinädal Kellukese Lasteaias

SAM_4012 (Medium)23.-27. märtsini toimus Pärnu Lasteaias Kelluke IV teatrifestival, mis seekord kandis nime „Teatri imeline maailm“. On imeline ja salapärane, kui terve nädal lasteaias möödub justkui teatris. Teatrinädal oli huvitav ja põnev kõigile, kuna  lapsed  iga päev  teatrisse ei satu.  Meie lapsed ei olnud mitte ainult pealtvaatajate rollis, vaid  said ka ise etendustega üles astuda.

Nagu  teatrinädala nimetus, oli ka kogu nädal imeline ja salapärane, meile tuli isegi haldjas külla, kes aitas kõigil lastel ja õpetajatel muutuda suurepärasteks näitlejateks ja esitada iga päev uusi ja põnevaid etendusi. Igal rühmal oli ette valmistatud oma etendus, sel aastal osalesid ka mitu lapsevanemat ja paaril lapsel ka vanemad õed.

SAM_4049 (Medium) Ka meie rühma lastel tuli oma tegelase kehastamine väga hästi välja, haiguste tõttu tuli mõnel lapsel etenduses isegi kahte rolli täita, millega nad ka suurepäraselt toime tulid. Teatrinädala õnnestumisele aitas kaasa kindlasti ka meie õpetajate fantaasiarikkus, suur kogemustepagas ja usin pealehakkamine. Enda kui festivali korraldaja poolt tahaksin öelda nii kolleegidele kui kogu Kellukese lasteaia perele suured tänud nende meisterlikkuse ja talendi eest, et nad panid kokku need suurepärased etendused ja olid kogu nõu ja jõuga abiks kogu festivali korraldamise juures. Ega ilmaasjata ei öelda „õpetaja on meister kõiges“, kes suudab ühes ametis teha hästi mitut  erinevat tööd.

SAM_3925 (Medium)Nagu ka varasematel aastatel, olid ka sel aastal meil külalisesinejad Pärnu Vene Gümnaasiumi 6K klassist eestikeelse etendusega „Lohutusloom“.

Teiseks külalisesinejaks meie teatrifestivalil oli teater Ilmarine Narvast, etendusega „Laisk Liis“. Tegemist on tõeliste oma ala professionaalidega. Teater Ilmarine oli meil külas juba teist korda. Lisaks oma lasteaia lastele olid pealtvaatajateks kutsutud ka venekeelne rühm Sindi lasteaiast ja Ülejõe lasteaiast.

SAM_3941 (Medium)Meil on lisaks  kõigele sellele veel üks traditsioon: festivali lõpetab õpetajate ühisetendus, mis kannab sel aastal nime „Nastja seiklused võlumaal“ See räägib raamatutest ja sellest, kui huvitavad ja põnevad need on.

 

Festivali oluliseks osaks olid loomulikult ka autasud, diplomid ja magusad medalid kõigile lastele. Sel aastal  valmistas iga rühm oma etendusest ka plakati, mõnes rühmas valmis see lastevanemate käe all.

SAM_3983 (Medium)„Kui imeline, et on olemas teater…“ Tahaksime väga loota, et vanemad hakkavad oma lapsi viima sagedamini teatrisse või hoopis ise lastega kodus väikeseid etendusi tegema. Teater arendab,  pakub rõõmu ja head tuju nii näitlejatele endile, kui ka pealtvaatajatele.

 

Vanemõpetaja Tatjana Šablojeva

Tõlkija Liis Luuk

SAM_4049 (Medium)

Leave a Comment

7 + 7 =
Please leave these two fields as-is: