Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lasteaias Pääsuke toimus traditsiooniline jalgrattapäev

1 (Medium)Suvi  on pahatihti selline aeg , kui väikeste jalgratturitega juhtub rohkesti traumasid ja õnnetusi. Selleks, et jalgrattasõit oleks ohutu , tuleb rangelt teada ja täita jalgrattasõidu reegleid ja ohutusnõudeid . Enne traditsioonilist jalgrattapäeva lasteaias Pääsuke, tehti selleks ära suur eeltöö. Rühmades õpetati lastele rattasõidu reegleid, liiklusmärke, tutvustati helkurite, kiivrite ja turvavestide vajalikkust jalgrattaga sõites. Lastevanemate stendidele rühmadest olid üles pandud meelespead laste ohutu jalgrattasõidu tagamiseks tänaval ja lasteaias.

Kuna lasteaed Pääsuke on tervistedendav lasteaed siis väärtustab liikumisõpetaja Irina Dobrjakova igati jalgratta kasutamise võimalusi liikumistegevustes, mis on lapse igakülgse füüsilise arengu tagamisel üheks toredaks võimaluseks. Lasteaia õpetajad kasutavad tihti õues viibimise ajal jalgrattaid selleks, et laps õpiks kindlalt jalgratast juhtima ja kinnistaksid oma teadmisi iseseisvast ohutust jalgrattasõidust.

Lapsevanemad on hästi kursis lasteaias toimuvaga ja on  taganud lastele turvavahendite olemasolu rattasõiduks.

3 (Medium)Projekti raames «Õpime liiklema» oli lastaia direktori Jana Talviste initsiatiivil lasteaeda muretsetud uued turvavestid, jalgrattakiivrid, tõukerattad ja helkurid lastele ning õpetajatele. Lastele korraldati valjasõit Rakvere Politseimuuseumisse, kus koolieelikud said osaleda programmis «Lapsena liikluses».

Väikesed jalgratturid ootasid elevusega toredat jalgrattapäeva 30 septembil, mis sai toimuma ilusas renoveeritud Kohtla-Järve linnapargis, mis asub Pääsukese lasteaia lähedal. Ilm oli ilus ja jalgrattapäev kujunes veelgi imelisemaks. Lapsed tundsid rõõmu ühisest rattasõidust jalg-ja tõukeratastel. Mudilased said panna proovile oma oskusi erinevates võistlustes, vigursõitudes ja liiklusituatsioonides. Koolielikute rühm tegi suure rattasõiduringi ümber pargitiigi. Ürituse õnnestumisest andsid märku laste säravad silmad ja naerusuud ning ülevoolavalt hea tuju ja emotsioonid.

2 (Medium)Jalgrattapäeva lõppedes sai iga rühm tänukirja tubli osalemise eest üritusel. Väsinult aga rõõmsalt ja rahulolevalt saabuti tagasi oma armsasse lasteaeda.

Siiski tasub täiskasvanutel silmas pidada, et väike laps ei sõida üksi tänaval ja sõiduteel. Talle tuleb tagada ohutu rattasõit helkurvesti ja kiivrit kasutades, mis võivad päästa pisikese jalgratturi elu.

 

 

Kohtla-Järve lasteaia Pääsuke rühmaõpetaja Ljubov Ivanova.

 

Leave a Comment

9 + 5 =
Please leave these two fields as-is: