Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lepatriinu rühmas

IMG_6832 (Medium)Nägin kunagi lasteaed.net-is põnevat lukuga kassi  ideed. See kummitas mind mitu aastat ja lõpuks  saigi idee teoks. Mõtlesin, et teen oma Lepatriinude rühma  lastele  lepatriinu, mille seest lapsed leiavad asju.

Lepatriinu on meil rühmas   juba sügise algusest saati ja nii on olnud meil lihtsam oma väikestele nupsukestele nädala teemat tutvustada. Oleme leptriinu seest avastanud   muinasjututegelasi,käpik-ja sõrmenukke.
Kui õues olid külmad ilmad, tuli lepatriinu seest välja käpiknukk-jänesepog, kes rääkis muinasjutu jänesest ja külmast. Pärast arutlesime lastega,miks jänes külma ei tundnud,kuigi õues oli kõva pakane.

IMG_6830 (Medium)Kord leidsid lapsed lepatriinu sest väikesed lepatriinud, loendasime neid,panime neid kahte hulka nii, et mõlemas oleks ühepalju lepatriinusid. Tegime seda mänguliselt ja lasime lastel lepatriinudega toimetada.

Nüüd lapsed juba  ootavad põnevusega lepatriinut, et saaks teada, kes või mis seal sees on.

Iga kord, kui lepatriinu külla tuleb, jätkub juttu kauemaks ja  meie sõber lepatriinu ergutab lapsi rohkem rääkima. Eriti veel siis, kui lepatriinu seest midagi põnevat välja tuleb.

IMG_6843 (Medium)Eelmisel nädalal oligi meil just sobiv, sõidukite teema.

Kõigepealt toimetasime oma hommikuste rituaalidega: hommikusalm, teretamine igat last kättpidi, nädalapäevade laul,  ilmastiku vaatlus.

Selleks, et lepatriinu meile külla tuleks, laulame ja mängime   käemängu. Seejärel liigub lepatriinu käest kätte – tunnetame, kas lepatriinu on kerge või raske ja kas on kuulda mingit häält, kui lepatriinut käes hoida ja liigutada. Siis järgneb põnev hetk: kes avab lepatriinu luku- ja mis seal sees on?

IMG_6833 (Medium)Nüüd   oli vaibale pandud sirge ja käänuline tee, raudtee ja  vesi, mis oli kausis.  Tegime lepatriinu luku lahti  ja oh seda rõõmu:  üks laps leidis  sõiduki!

Ta pidi arvama,  kuhu see sõiduk  sobiks, laps ise rääkis samal ajal, mida ta teeb. Huvitav oli see, et lennuki kohta ütlesid lapsed, et lennuk on üleval ja näitasid käega taeva poole.

Iga laps rääkis oma sõidiki kohta ja leidis koha, kus see liigub. Seekord  ei pannud me  neid asju lepatriinu sisse tagasi, kuna  lapsed soovisid mängu jätkata. Kõige enam soovisid lapsed mängida laevaga. Panime algul laeva kaussi  vette, aga et oleks rohkem ruumi vees mängimiseks, tegin  mänguklotside kasti tühjaks, panin sinna vee sisse  ja lisaks laevale   veel   ka  korke, et kõigil oleks midagi ujutada.  See tegi lapsed nii õnnelikuks ning tulemus oli  nende  nägudelt näha.

Eha Sindonen Rakke lasteaiast Leevike

IMG_6839 (Medium)IMG_6848 (Medium)
IMG_6846 (Medium)

Leave a Comment

11 + 13 =
Please leave these two fields as-is: