Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kohtla-Järve Lasteaia Pääsuke tervisepäev koos vanavanematega

04 (Medium)Kohtla-Järve Lasteaed Pääsuke kuulub tervist edendavate lasteaedade hulka. Tervistavad üritused on selles majas väga popid ja neist võetakse rõõmuga osa. Seekordne laste ja vanavanemate ühine liikumispidu “Külla Baaba-Jaaga sünnipäevale“ toimus 17. veebruaril TEL lasteaedade üritusena ja oli läbi viidud humoorikalt lõbusate võistlustega, kus vanavanemad said koos lastelastega lustida ja panna proovile oma oskusi, kiirust ja osavust.

013 (Medium)Peole pani aluse kogu kollektiivi ühine pingutus ja hea koostöö, kus igaüks andis oma panuse peo õnnestumiseks. Lasteaia õu, mis on niigi hubane nagu tore metsatukk, oli kaunilt kujundatud uhkete lumememmedega, naeratavate lumekakukeste ja lipulintidega. Eriti pilkupüüdev oli aga salapärane Baaba-Jaaga maja, mille katus oli kaetud kuuseokstega, kus istus nõialind Kaaren ja aknal soojendas end päikesepaistel must nõiakass. Kõik see tekitas tõelise muinasjututunde. Soe, vaikne ja päikseline ilm andis peole hoogu juurde.

Tilgakeste ja Jaaniussikeste rühmade lapsed koos vanaemade ja vanaisadega täitsid täpselt peojuhi ja liikumisõpetaja Irina Dobrjakova ja õpetaja Svetlana Lisina juhiseid. Kõik olid nii hoos ja ei lasknud endid häirida sellest, et üritust jälgis 15 õpetajat teistest linna lasteaedadest.

015 (Medium)Pidu koosnes mitmest osast:  rivistus, eelsoojendus, takistusriba, võistlusmängud. Eriliseks üllatuseks olid lastevanemate poolt esitatud luuleread Baaba-Jaaga sünnipäevaks.

Selleks et lapsed jõuaksid nõiamajani vedasid täiskasvanud neid kelkudel, ületades „sood“ ja „mättad“. Üheskoos vanematega loeti nõiamaja ees lustlikku sõnamängu. Siis juhtuski tõeline üllatus: nõiamajast väljus tõeline Baaba-Jaaga, kelleks oli kehastunud suurte kogemustega etleja ja õpetajaabi Jelena Gnevtšinskaja. Kõik võtsid sõbralikult nõiamoori tantsuringi ja laulsid talle sünnipäeva „karavaid“. See oli lihtsalt supervahva! Oli palju lusti, rõõmu ja elevust.

019 (Medium)Ees ootasid võistlused ja mängud: „Kes leiab luua?“,  „Luuaga ratsutamise võistlus“, „Kes toob kiiremini kingituse nõiamoorile“, „Vitamiinid sünnipäevalapsele“. Takistusi ületades, võisteldes ja mängides said lapsed ja nende vanavanemad koos oldud hetkedest imelise sportliku elamuse. Toredast liikumispeost olid vaimustuses nii peokülalised kui võõrustajad ise. Ühisüritus lastevanemate ja lastega oli tõeliselt õnnestunud, sest koostöö vanematega on Pääsukeses heal järjel. Sellest andsid märku naerused ja rahulolevad vanaisade ja –emade näod.

024a (Medium)Sünnipäevalaps Baaba-Jaaga, kes oli just kingituseks saanud uue uhke luua, kutsus nüüd kõiki kuuma teed jooma ning küpsiseid, kringlit ja komme sööma. Mälestuseks sai iga laps teha nõiamooriga pilti. Lapsevanemad tänasid südamest toreda peo eest õpetajaid. Lasteaia direktor Jana Talviste tänas kogu kollektiivi õnnestunud ürituse eest. Ühisüritused on üheks heaks koostöö vormiks lastevanematega – siit algab usalduse võitmine.

Baaba-Jaaga ja Lasteaia Pääsuke kollektiiv tänavad kõiki vanaemasid, vanaisasid, vanemaid ja peokülalisi aktiivse osavõtu eest Baaba-Jaaga 1000. sünnipäevast.

 

Kohtla-Järve Lasteaia Pääsuke Tilgakeste rühma õpetaja Ljubov Ivanova

 

Leave a Comment

3 + 15 =
Please leave these two fields as-is: