Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Jääkarude päästja Veronika Padar valiti Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi juhatusse

download (Medium)Paastukuu 12. päeval Tallinna loomaaia looduskooli auditooriumisse kogunenud loomaia sõprade seltsi üldkogu valis teiste tähtsate tegemiste kõrval ka ühe uue juhatuse liikme, kelleks sai aastaid jääkarude paremate elutingimuste eest võidelnud projekti “Jääkaru uus kodu” eestvedaja Veronika Padar. Suuresti tänu Veronika tegevusele on nüüd leitud piisav summa uue polaariumi ehitamise alustamiseks ning karupere liikmeid Nordi, Friidat ja Norat Soome lahe lõunakaldalt mujale viimine ei ähvarda.

Suur uudis on veel ka see, et seltsil täitub sellel aastal 20 tegevusaastat. 2015. aasta lõpu seisuga oli seltsil 464 liiget, 2015. aastal lisandus nimekirja 56 uut liiget. 2015. aastal oli mitmeid ettevõtmisi liikmeskonnale ja palju üritusi koostöös loomaaiaga. Meeldejäävamateks neist võiks pidada näiteks amuuri leopardi kutsikate Dora, Muusi ja Freddo sünnipäeva tähistamist heategevuspäevaga, muuseumiööd loomaaias, kus valmistati koos külastajatega mänguasju loomadele, ninasarvik Kibibi sünnipäeva ja loomaaialoomade elukeskkonna rikastamise päeva, Amuuri leopardi Freddi 20. sünnipäeva tähistamist ja pannkoogipühapäeva, rahvusvahelise tiigripäeva ja loomaaia 76. sünnipäeva tähistamist, lumeleopardi nimepanekupidu ja meenetemüüki lumeleopardi toetuseks, kõrvitsapidu loomaaialoomadele koos kõrvitsakampaania finaaliga ning muidugi mitmeid jääkarudega seotud üritusi, näiteks koostöös kunstirestoraniga Art Priori ja Mediamarketingiga heategevusliku õhtusöögi korraldamine jääkarude uue kodu projekti toetuseks. Jääkarude kampaania raames toimus ka annetuskastide, annetustelefonide, ürituste ja muude algatuste kaasabil raha kogumine.

Et mitte piiluda võõrasse rahakotti, tasuks ära tuua vaid osa loomade heaolusse ja kõhtu panustatud annetusi. Vaderiprogrammi raames, millega liitunud eraisikud ja ettevõtted annavad TLSS-ile rahalist toetust vastavalt valitud vaderlooma aastase toidulaua maksumusele, laekus 2015. aastal vaderitoetustena kokku 101 417 eurot. Sihtotstarbelisi annetusi laekus 2015. aasta jooksul järgmiselt: “Jääkaru uue kodu” projekti toetuseks 45 699 eurot, Amuuri leopardi toetuseks 3 500,69 eurot ja lumeleopardi toetuseks 1281,80 eurot.

Tallinna Loomaaia Sõprade Selts MTÜ on asutatud 16. märtsil 1996. aastal loodushuviliste ja Tallinna Loomaaia aktivistide poolt. Seltsi eesmärk on ühendada loomaaiast ja selle edendamisest huvitatud isikuid, kelle ühistegevus aitab toetada Tallinna Loomaaia arengut, propageerida loomade-lindude elutegevust ja kaitset ning harida inimesi loodushoiu ja ökoloogia alal.

 

FOTOD: https://www.dropbox.com/sh/7bju2aunqnfodv0/AABP0_zg5SmWffUfpotYSLowa?dl=0

 

Lisainfo:

 

Alar Lõhmus

Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi juhatuse esimees

502 7484

alar.v.lohmus@gmail.com

 

Veronika Padar

Projekti “Jääkaru uus kodu“ juht

Veronika.padar@tulekodu.ee

516 0363

 

Monika Kuzmina

Projekti “Jääkaru uus kodu“ – PR

info@mediamarketing.ee

5551 7551

Leave a Comment

15 + 3 =
Please leave these two fields as-is: