Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

„Vaba lava“ ehk noorte talentide kontsert

Muusikakooli laulustuudio (Large)Viljandi lasteaias Mesimumm on juba kuuendat kevadet avatud VABA LAVA.
“Vaba lava” üritusega tegime algust 2011 a Tüdrukute nädalal, kui esineda said ainult tüdrukud. Vaatasime, et poisid muutusid väga kurvaks ja tahtsid ka oma oskusi näidata. Otsustasime, et järgmisel aastal saavad osaleda kõik soovijad.
Nüüdseks on sellest saanud suurüritus, kus osavõtjate arv aina kasvab. Sellel aastal osales meie lasteaia 80-st lapsest 34 ja nägime 21 etteastet.
pealtvaatajate Suutsi-saatsi (Large)Lapsed valmistuvad esinemiseks kodudes või esitavad huviringis õpitut. Meie ei ole seadnud piiranguid. Sellel laval saab laulda, lugeda luuletusi, tantsida, esitada mustkunsti-  ja teadustrikke, mängida pilli.  Läbi kuue aasta on olnud toredad näiteks trummisoolo, teadustrikid õhupalliga ja veekoti ning pliiatsitega, pea peal seismine ja hundirattad. Pealtvaatajatele on väga meeldinud balletitüdrukute esinemine ja “Väikeste mullide tants”. Tantsuoskusi on näidanud loovtantsuringi lapsed ja laule esitanud muusikakooli laulustuudio lapsed.

laul ja pillimäng (Large)Laulmise ja luuletuste esitamise teeb põnevaks see, et seda saab teha mikrofoni. Lasteaial on oma väike helivõimendussüsteem ja enne “Vaba lava” on mikrofon avatud kõigile. Oma hääle kõla läbi võimenduse saavad kuulata ka need, kes „Vaba laval“ esineda ei soovi.

Väga vahvad on omaloomingulised laulud, tantsud ja pillilood. Tänavu mängis üks vanema rühma poiss väikekannelt ja laulis enda loodud laulu “Lähen ära Aafrikasse”.

kõik esinejad lavale (Large)Kontserdid kujunevad ligi tunni pikkusteks. Et pealtvaaatajad ära ei väsiks, on
kava keskel üks sirutus- ja liigutamispaus. Oleme koos laulnud “Kui sul tuju hea”, teinud võimlemist , tantsinud “Tibutantsu”. Viimasel “Vaba lava” kontserdil tantsisime koos “Suutsi – saatsit”.

Kontserdi lõpus täname julgeid esinejaid. Igal aastal on erinevad üllatused – laste poolt valmistatud lilled, kaardid või väikesed meened.

Meie “Vaba lava” kontserti ootavad nii lapsed kui vanemad. See üritus haarab kogu lasteaiapere. Lapsed harjutavad oma numbreid, teised valmistavad üllatusi ja meisterdavad kingitusi. Emad-isad aitavad lastel leida repertuaari, otsivad muusikat. Õpetajad julgustavad ja soovitavad. See üritus annab lastele tohutult esinemisjulgust, ettevõtlikkust ja positiivseid emotsioone. Areneb laste fantaasia ja vastutustunne. Kui ühel aastal veel ei julge esineda, siis mõni teine kord on ka kõige tagasihoidlikumad lapsed laval.

 

Muusika- ja liikumisõpetaja S. Paagel

Fotod: õpetajad M. Leesmäe, H. Unt ja M. Mändla

Leave a Comment

3 + 12 =
Please leave these two fields as-is: