Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kertu Jukkum “jookseb” liikumispuudega Jani kõndima

TV3 avalike suhete juht Kertu Jukkum algatas New Yorgi maratoniks  valmistudes koos SA TÜ Kliinikumi Lastefondiga heategevuskampaania “Jan kõndima!”, millega kogutakse raha liikumispuudega 8-aastase Jani ravi toetuseks.

“Olen jooksnud maratone, teinud triatloni ning läbinud suusamaratoni, viimati ronisin Kilimajaro tippu. Sel korral olen otsustanud jätkata oma suurima kire jooksmisega ja samas täita pikaaegne unistus – läbida New Yorgi maraton,” rääkis harrastusprortlane Kertu Jukkum. “Tänu Lastefondile kohtusin 8-aastase Janiga, kellel on samuti unistus – kõndida omal jalal. Mis oleks, kui täidaks kaks unistust korraga? Nii sündiski plaan, et jooksen Jani toetuseks.”

Sünnitrauma tekitas Janile ajukahjustuse, mis väljendub kogu keha haaravates motoorsetes häiretes. Eriti häiritud on tema alajäsemete liikuvus. Poissi vaevab suur lihasspastilisus ehk lihaste kangus, mistõttu suudab ta liikuda üksnes spetsiaalsete rataskarkude abil.

Kertu sõnul on mujal maailmas on tavaline, et maratonidel esindavad jooksjad mõnda südamelähedast heategevusorganisatsiooni, kellele aitavad tähelepanu tõmmata ja annetusi koguda. Et ka Kertu jooksul oleks suurem mõte, otsustaski ta maratoniks valmistumise poolaasta ja jooksu läbimise ajaks kutsuda ellu heategevuskampaania, millega loodab enda unistuse täitumise teekonnal aidata kaasa ka Jani unistuse täitumisele.

Kampaaniaga soovib Kertu heade inimeste abiga koguda 20 000 eurot. Raha on plaanis kasutada poisi igapäevaseks füsioteraapiaks invasportlase Randel Peerna juhendamisel lootuses, et see aitab poisil iseseisvalt kõndima hakata. Randel on parasõudmise kahekordne maailmameister ning erivajadustega inimeste jõusaalitreener, kes on tänaseks aidanud ratastoolist kõndima mitu last.

“Nii nagu minugi unistus, ei pruugi ka Jani oma olla aasta pärast enam üksnes unistus. See kergendaks nii Jani kui terve tema pere elu,” on Kertu lootusrikas. “Jan on uskumatult positiivne ja rõõmsameelne laps, keda ilmselt keegi veel pole kohanud virisemas ega nurisemas ei elu ega oma olukorra üle. Ometi tahaksin temaga ühel päeval võidu joosta ja ma tean, et heade inimeste abiga on see võimalik!”

Kui ka Sina tahaksid anda oma panuse Jani kõndima aitamiseks, on Sul võimalik teha annetus Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele, märkides selgitusse “Jan kõndima”:
Swedbank IBAN EE682200221015828742
SEB IBAN EE261010220014910011
Danske IBAN EE403300334408530000
Nordea IBAN EE791700017000285384
LHV IBAN EE527700771000610813.

Samuti on võimalik Jani toetada osaledes 20. augustil Harjumaal Peetri Jooksul, mille patrooniks Kertu Jukkum on. Iga heategevusjooksu osaleja kohta annetavad korraldajad 5 eurot Jani ravi toetuseks.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.

Leave a Comment

9 + 6 =
Please leave these two fields as-is: