Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Viimsi lasteaedade Suur Tantsupäev

rongka_ik (Large)Et kõik ausalt ära rääkida, tuleb alustada sellest, et eelmise aasta augustis sai valitud Viimsi Lasteaedade aasta teemaks “Mängu ja muusikaga ümber maailma “. See vahva teema tõi mõtte, et miks mitte võtta kevadel kogu aasta kokku ühe vahva ühispeoga?! Laulupäev on meil juba tradistiooniks saanud, samuti Simmo ja Sanne Teatrifestival, nüüd võiks ju ka Tantsupäeva teha? Nii see mõte idanema pandi ja lapsed koos õpetajatega asusid ettevalmistusi tegema. Iga maja, omal moel ja omal kiirusel, “reisis” alates septembrist erinevates riikides.

rongka_ik2 (Large)Õpiti riike lähemalt tundma – kuidas seal elatakse, mis keelt räägitakse, millised  on selle maa muusika, tantsud, mängud, toidud. Läbi käidi lähinaabrite soomlaste ja rootslaste juurest, aga teekonnal jõuti ka kaugematesse paikadesse nagu näiteks Hiinasse, Jaapanisse, Austraaliasse, Nigeeriasse. Iga maja tegi oma valiku, millist riiki nad sooviksid Tantsupäeval esindada, ühiselt leiti sobiv muusika ja õpiti selgeks tantsud.

Lõpuks saabuski see tähtis päev, mil kõik asjaosalised olid igati valmis oma oskusi näitama ja koos kaaslastega suurel staadionil tantides lustima.

Va_ikesed hiinlased2 (Large)28.aprillil kogunes kogu suur MLA Viimsi Lasteaiad pere Viimsi Kooli ette, et ühiselt ja pidulikult kooli staadionile marssida, kohe ikka nagu päris tantsupeol! Igal majal oli valmistatud vahvad tahvlid lasteaia nimega ja esindatava riigi nimega.

Rongkäigu eesotsas sammus meie direktiss Maie MLA Viimsi Lasteaiad lipuga ja temale järgnes kaheksa maja kirju seltskond – Leppneeme Soomemaalt, Pargi Hollandist, Laanelinnu Itaaliast, Astri Nigeeriast, Karulaugu Ameerikast,  Randvere Hiinast, Päikeseratas Indiast ja viimasena pisike Amarüllus Venemaalt Staadioni tribüünile oli kogunendud tõeliselt suur hulk pealtvaatajaid, kes kõik väikestele tantsijatele lehvitasid ja tervitussõnu hõikusid. Lapsed marssisid ühkelt  oma “pesapaikadesse” staadionil ja tantsud võisidiki alata!

Nigeeria1 (Large)Kes kohal käis, see nägi kogu seda ehedat laste emotsiooni – milline rõõm, milline mõnu tantsimisest! Vahet ei olnud, kas tegu oli suurte majadega nagu Laanelinnu, Randvere, Karulaugu või Päieseratas või väikestega nagu Astri, Leppneeme, Pargi, Amarüllus – kõik tantsud olid väga vahvad, ja sugugi ei kadunud väikesed majad oma vähese laste arvuga suurel staadionil ära. Pigem vastupidi! Enne iga riigi tantsuplatsile tulekut rääkis Eingard, kes oli meie õhtu juhiks, pisut selle riigi huvitavaid fakte – kuidas tervitatakse selle maa keeles ja mida sealt maalt põnevat leida võib.

Venemaa1 (Large)Kui kõikide maade tantsijad olid oma tansut ette kandnud jõutigi ringiga tagasi Eestisse.  Viimaseks tantsuks tulid platsile kõik väikesed ja suured tantsijad. Ja milline võis olla see Eesti tants, mida kõik lapsed ja õpetajad ühiselt suurel Viimis Kooli staadionil tantsisid? Loomulikult Kaera – Jaan!

Nii saigi meie suur Tantsupäev läbi. Lapsed olid põnevil ja rõõmsad, vanemad uhked, õpetajad rahulolevad. Kindlasti saab sellest vahvast üritusest MLA Viimsi Lasteaiad traditsioon!

Itaalia2 (Large)Siinkohal on õige tänada kõiki kes aitasid kaasa meie Suure Tantsupäeva teostumisele – lapsi ja lapsevanemaid,

õpetajaid, eriti liikumisõpetajaid Reeta, Mailat, Üllet ja Merlinit, kes lastele tantsud selgeks õpetasid,

Viimsi Kooli, kes olid lahkelt nõus meid oma uuele staadionile lubama,

Kaera -Jaan1 (Large)tublit töömeest Aini, kes meisterdas kõikidele majadele riikide sildid,

õhtujuhte, kes lahutasid laste ja pealtvaatajate meelt meelolukate vaheklippidega, Laurit, kes toimetas helitehnikaga,

Pargi maja hoolekogu liiget Apot, kes organiseeris meie peole lastele uudistamiseks tuletõrjeauto  ning vahvad maskotid

Kaer- Jaan2 (Large)ja loomulikult Päästeametit  ning Lastekaitseliitu.

Suur – suur tänu kõigile!

 

Jana Rebane

MLA Viimsi Lasteaiad Astri maja õpetaja

Ameerika (Large)

India2 (Large)

Lipud (Large)India (Large)Itaalia (Large)Soome (Large)

Leave a Comment

3 + 3 =
Please leave these two fields as-is: