Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Küünlamemm Vaika

FB_IMG_1466157320149 (Large)Lapsevanema ettepanekul registreerisime Päka rühma Kuusakoski poolt korraldatavale Küünlaümbriste jahile 2015/2016. Kampaania eesmärgiks oli kokku koguda võimalikult palju tühjaks põletatud alumiiniumist teeküünlaümbriseid.

 Vanemate poolt saadud positiivne ja toetav nõusolek kampaanias osalemiseks andis hoogu juurde ning algaski neli kuud kestev aktiivne ja põnev teeküünalde põletamine. Küünalde põletamine toimus nii rühmaruumis, kui ka kodudes. Küünalde põletamisest ja küünlaümbriste kogumisest võttis osa palju perekondi. Oma panust keskkonna säästmisse kutsuti andma ka teised pereliikmed ning sõbrad-tuttavad väljaspool lasteaeda.

Tulemused olid väga üllatavad. Kogusime kokku 9879 teeküünlaümbrist. Selline tulemus tõi meile Võrumaa arvestuses I koha. Päka rühma kõige suuremaks küünlapõletajaks, ümbriste kogujaks ning keskkonnasäästjaks auhinnati Annabel, kes tõi rühma 1901 küünlaümbrist.

 Aktiivse kogumiskampaania lõppedes pidi valmima kogutud ümbristest loovtöö teemal „Küünlaloom“. Laste ja rühmaõpetajate koostöö tulemusena valmis uhke Küünlamemm Vaika. Küünlamemmele nime valimine ei olnud raske ülesanne, kuna meie rühma poiss Karl-Aleksander arvas, et valminud Küünlamemm Vaika on väga meie oma rühma õpetaja abi Vaike moodi – alati tore ja rõõmus. Kõikide laste nõusolekul saatsimegi Vaika loovtöövõistlusele. Sealsel võistlusel tunnustati meid auväärse I kohaga, sel korral osutusime žürii lemmikuks.

 Kampaanias osalemine oli põnev nii lastele, kui ka täiskasvanutele. Meil kõigil on väga hea meel, et oleme saanud anda oma panuse meid ümbritseva keskkonna säästmisele. Oleme vestelnud lastega palju teemadel, miks on vaja hoida meid ümbritsevat keskkonda ning usun, et lapsed on palju teadlikumad ning hoolivamad looduses käies.

 Kuusakoski poolt korraldatud tänuüritusel tänati meid aktiivse ja keskkonda säästva tegevuses osalemise eest. Meie rühma kaunistavad uhked tänukirjad keskkonnaministri ja sponsorite poolt. Kõik lapsed said endale Nukuteatri poolt hampelmannid ning suud tegi magusaks jäätisefirma Ingman.

 Oleme südamest tänulikud oma kolleegidele, kes märkasid meie rühma ettevõtmist ning esitasid meid Võru Lasteaed Päkapikk majasisesel tunnustamisele „Aasta tegu 2015/2016“ nominendiks. Küünlaümbriste jahil osalemine tõi Päka rühmale kogu kollektiivi tunnustuse „Aasta tegu 2015/2016“.

Kadi Kalda, Võru lasteaed Päkapikk õpetaja

Leave a Comment

10 + 13 =
Please leave these two fields as-is: