Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

„Vanavanemate tarkus on väärtuste kandja”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVanavanemate päev on meie rahvakalendris noor püha. Seda päeva tähistatakse septembrikuu teisel
pühapäeval alates 2010 aastast, mil kodanikualgatuse korras võeti see meie Pühade ja tähtpäevade nimistusse.

Kui mõtleme tagasi oma lapsepõlve peale, siis oli vanaema see kes hoidis, julgustas, andis nõu, õpetas ning toetas suureks saaamisel. Mäletame siiani nende tarkuseteri, mida jagame oma lastele ning lasteaialastelegi.

Töötades lasteaiaõpetajana, näeme kui palju tööd ja vaeva vanavanemad oma lastelaste kasvatamisel näevad. Millise suure panuse nad annavad. Kes tuleb lapsele lasteaeda järgi, kui isa ja ema on tööle kauemaks jäänud; kes õpetab numbreid, tähti; kes küpsetab lapselapsega kooki ning sageli on just vanavanemad need, kes haigeks jäänud lapse enda juurde tohterdada võtavad.

Selle kõige taustal otsustasime Krõlli rühmas väärtustada oma laste vanavanemaid. Kuigi septembri alguses on lasteaiaõpetajal käed-jalad tööd täis, otsustasime oma vanemad ja vanavanemad kokku kutsuda.

Kaasasime selleks ka lapsi ning arutlesime, mida võiksime vanavanematega teha?
Tahtsime luua mõnusa õhkkonna, midagi toredat meisterdada ning vanavanematele ketud laualt midagi head näksida.

Väärtustamaks vanavanemate elutarkust, palusime lapsevanematel tuua lasteaeda memmede-taatide nooruspõlve fotosid, mille tulemusena sündis näitus „Vanavanemate tarkus on väärtuste kandja”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKorjasime lastega Toila rannas õppekäigul olles kaasa kive, millele said lapsed koos vanavanematega meisterdada salvrätitehnikas huvitavaid ja omanäolisi motiive lainetel loksuvatest laevadest, luues seeläbi uusi ja kestvaid mälestusi kahe põlvkonna vahel.

Vanavanematega koos veedetud aeg lendas kiiresti. Õhtu saabudes kui Krõllilapsed oma vanavanematele endameisterdatud kaardid ulatasid, olid memme-taadi silmis rahulolu ja uhkusehelk. Nii saime meiegi aru, et vanavanemate päev Krõlli rühmas oli õnnestunud ning seda tuleb korrata ka järgnevatel aastatel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kohtla-Järve Kirju-Mirju lasteaia Krõlli rühma õpetajad
Helen Puusepp ja Anna-Liisa Voiman
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

6 + 14 =
Please leave these two fields as-is: