Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lilleilu meie õuele

P1070807 (Large)„Lastel peab olema palju vaadata, toimetada, maad peab katma värske muru ja lilled“

(Põld, 1993)

Tartu Maarjamõisa Lasteaias on kujunenud  traditsiooniks sügiseti istutada  lillesibulaid, et kevadel oleks õuealal õiteilu, mida vaadata. See kaunis traditsioon aitab kujundada  lastes ilumeelt ja  loodust hoidvat ja väärtustavat hoiakut.  Õpetajad pakuvad lastele kogemusi ja tegevusi  nii, et lapsed saavad ise aktiivselt tegutseda ja teadmisi omandada.

Erinevad tegevused õuealal aitavad lapsel mõista looduse mitmekesisust, samas pakkudes ka suurepärast võimalust töökasvatuseks ja eduelamuseks. Õppimine toimub võimalusel looduse keskel, kus on loodud võimalused lapses uurimusliku ja avastusliku hoiaku tekkimiseks ja väärtuste kujunemiseks.

Kasvatuse sihiks on kodukohta, loodust väärtustav, maailma asjadest huvituv, elus toimetulev ning hooliv inimene. Meie lasteaias väärtustatakse koostööd lastevanemate ja lasteaia vahel, kaasates vanemaid lasteaia kasvatustöösse.Selline hea üksteisemõistmine on  võimaldanud töötajatel ning vanematel rajada  loodushuvi toetava kasvukeskkonna.

Lasteaia õueala kaunistavad erinevad lillepeenrad, kus õitseb aastaringi erinevaid lilli ja mida täiendatakse pidevalt koostöös lastevanematega. Meie lasteaias on imekaunis Sinilille jõgi, mille lähedusse otsustasime koos lastega sel korral istutada krookuse sibulaid. Hüatsindi sibulatele leidsid lapsed koha maja ees oleval kaunil lilleklumbil. Tore, kui sellisest kenast ja kogemuslikust tegevusest tekivad lastel meeldivad emotsioonid koos õige suhtumisega meid ümbritsevasse loodusesse.

 

Tartu Maarjamõisa Lasteaia

Tibu rühma õpetajad

Viivi Rae ja Merle Münti

 

 

Leave a Comment

7 + 15 =
Please leave these two fields as-is: