Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Viimsi mudilased tähistasid isadepäeva sportides

StartNagu juba traditsiooniks on saanud, toimus MLA Viimsi Lasteaiad ühine isadepäevaüritus Tallinna Spordihalli kergejõustikuareenil. Laupäeval, 12. septembril, käis kolme tunni jooksul spordirõõme nautimas üle kahesaja perekonna.

Spordihalli saabunud peresid tervitasid kõigepealt lasteaia direktor ja õppejuhid. Nende käest said lapsed kontrollkaardid, kuhu tuli templeid koguda ning pudeli vett kosutuseks, kui sportides jõud peaks otsa lõppema.
Kontrollpunktides ootasid sportlasi kõigi 8 lasteaiamaja liikumisõpetajad. Läbida tuli neli kontrollpunkti: kaugushüpe, tõkkejooks, odavise ja ühe ringi jooks. Vabaalana sai proovida veel kõrgushüpet.

OdaviseKõige suuremat elevust tekitas muidugi odavise, mis oli sel aastal esmakordselt kavas. Kasutati loomulikult laste vahtplastist odasid. Mudilastel oli tükk tegemist, et õige nipp kätte saada ja oda lendama panna. Isad said siin oma pedagoogioskused proovile panna. Isadel endil lendasid odad aga niisuguse hooga, et tükid taga. Et ala kõigile väga meeldis, peab mõtlema vastupidavamate odade muretsemise peale järgmiseks aastaks.

Tõkkejooksus sai valida kolme eri kõrgusega tõkete vahel.

TõkkejooksTore oli vaadata, kuidas keegi oma võimeid hindas. Mõni pisike poiss valis ületamiseks kõige kõrgemad tõkked, mõni isa jäi tagasihoidlikult keskmistele tõketele truuks. Kuna kõiki alasid sai proovida nii palju kui süda lustis ja jaksu oli, siis lõpuks selgusid katse-eksituse meetodil kõigi osalejate tõelised sportlikud võimed. Elevust tekitasid ka stardipakud jooksu alguses. Lastel oli palju pusimist, et jalad õigesti pakkudele saada ja mõni arglikum ei julgenud üldse proovidagi.

Kaugushüppes olid hüppekasti servas erinevate vanuseklasside rekordid ära märgitud ja iga osaleja eesmärgiks oli omavanuste rekordilipikust kaugemale lennata. Eriti tuline rekordiründamine leidis aset isade vahel. Üks isa osutus nii heaks hüppajaks, et oleks peaaegu hüppekastist üle lennanud. Kiusatus oma võimeid proovida tekkis paljudel emadelgi ja ega isade rekordist palju puudu ei jäänud. Ürituse käigus jäid muuhulgas silma mõned eriti andekad lapsed, kes tulevikus kindlasti spordivallas ilma teevad. Nii juhtuski, et 6-aastaste hüpperekord ületas 7-aastaste oma.

Neljas ala, ühe ringi jooks, osutus populaarseks ava-alaks. Küllap tundus isadele-vanaisadele see ala turvalise ja kindlana, millega kindlasti hakkama saadakse. Pärast esimese ala edukat läbimist olid lihased piisavalt soojad ja adrenaliinitase veres nii palju tõusnud, et asuti innukalt teistegi alade kallale.

Kui kõik alad tehtud, prooviti neid ikka ja jälle uuesti. Lisaks sai hüpata kõrgushüppeid tõeliselt mõnusate kõrgete, batuudina vetruvate mattide peale ning harjutada hüppeid hoolaualt.

Alles siis, kui kogu pakutav programm oli mitu korda läbitud, soostusid õhetavad lapsed ja isad spordihallist lahkuma. Koduteele kaasa sai igaüks magusa kommi põske pistmiseks.

Kõlama jäi ühine suhtumine: „Väga tore üritus! Järgmisel aastal uuesti!“

 

Tekst ja fotod Reet Varik, MLA Viimsi Lasteaiad liikumisõpetaja

 

Leave a Comment

12 + 7 =
Please leave these two fields as-is: