Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kaisukaruhaigla külaskäik

P1070973 (Large)Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi rahvatervise töögrupi üritus Kaisukaruhaigla tuli Tartu Maarjamõisa Lasteaeda koos kevade saabumisega. Kaisukaruhaigla on lasteaialastele mõeldud projekt, mille eesmärgiks on vähendada laste hirme arstide ees. Külas käis neli arstitudengit. Külastati kokku 7 rühma – Päikesejänku, Mõmmik, Puhh, Tibu, Muumi, Naksitrallid ja Piilu.
Kuidas seda tehti? Eks ikka mängides! Enne kui kaisukaruhaigla oma uksed avas, räägiti lastega ka arsti juures käimise kogemustest ja hirmudest seoses arstidega – alles seejärel asuti hirme sõbralikult ja mänguliselt eemale peletama.

P1070975 (Large) Lastele näidati pilte erinevatest õnnetusjuhtumitest, küsitleti laste teadmisi ning seletati, kuidas õnnetused võivad juhtuda, kuidas tuleb käituda, et õnnetusi eemal hoida ning vajadusel mis tuleb teha ja kuhu pöörduda kui õnnetus on juba juhtunud. Pärast kogemuste ja teadmiste jagamist algas kaisukaruhaiglas vastuvõtt.

Lastel lasti mõelda oma mänguasjale mõni haigus, mille ravimiseks tuli pöörduda arsti (tudengi) poole, kes võttis vastu kaisukaruhaiglas. Valges kitlis arstitädi kuulas stetoskoobiga mängulooma südant ja kopse, sidus kinni haavu, kirjutas retsepte, vajadusel tegi süsti. Laps sai mängus võimaluse ise olla lapsevanema rollis, kes otsustab tulla oma haige mänguasjaga arsti juurde ja saab konsultatsiooni käiku kõrvalt jälgida.

P1070976 (Large)Lisaks said lapsed kuulata stetoskoobiga oma südant, mis meeldis neile väga.
Külaskäik oli väga meeldiv, lapsed kuulasid huviga arstitudengite juttu, läksid mänguga meeleldi kaasa ning kindlasti omandasid häid teadmisi ja ehk kadus nii mõnelgi lapsel kartus arstide vastu.
Viivi Rae Tartu Maarjamõisa Lasteaia vanemõpetaja ja
Leila Luik Tartu Maarjamõisa Lasteaia tervishoiutöötaja

P1070977 (Large)

Leave a Comment

7 + 9 =
Please leave these two fields as-is: