Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Liikumispidu EV 100

IMG_0081 (Medium)Põhjamaa, me sünnimaa … – niisuguste sõnadega algas Mäetaguse Lasteaed Tõruke liikumispidu, mis oli pühendatud Eesti Vabariigi 100 sünnipäevale. Registreerisime ürituse EV 100 kodulehel ja osalesime projektis kogu lasteaiaperega. Oodatud olid lapsevanemad, vanavanemad, õed, vennad, vallarahvas ja kõik, kes soovisid tulla, et meie ettevõtmisest osa saada. Tantsisime tantse kodust ja Eestimaast, selgeks olid õpitud rütmisalmid, mis jutustasid Eesti rahvusvärvidest ja rahvuslillest.
IMG_0091 (Medium)Naerutõrude rühma õpetaja heegeldas kõikidele poistele sini-must-valged mütsikesed, tüdrukute juukseid kaunistasid rahvuslike värvidega omavalmistatud peaehted. Kõikidel esinejatel olid seljas sinised, mustad ja valged T-särgid, mis said muretsetud juba 2015. aasta sügisel. Õpetajate päid ehtisid omavalmistatud peavõrud, mis samuti rahvusvärvides kaunistustega. Peomeeleolu loomiseks riputasime rahvamaja lakke sinisest paberist meisterdatud origamitehnikas paberpallid ja lava kaunistasid sinimustvalged õhupallipuud. Lisaks kahele ühistantsule laste, pedagoogide ja õpetajaabidega, esines iga rühm veel eraldi neile seatud tantsuga. Alen Veziko südamliku laulu „See maa“ järgi astusid üles õpetajad.
Peol üllatasid meid rahvatantsutrupp „Lausa Lust“. Nende esinemine sünnipäevapeol tekitas elevust ka kõige väiksemates, sest tõesti oli, mida vaadata. Nimelt ei tantsita selles rühmas tavalist rahvatantsu vaid „trikkidega“ nagu lapsed pärast ütlesid. Seejärel hakkasime üheskoos sünnipäevatorte sööma.
Lasteaiapersonali koostöö tulemusena valmis viis suurt ja uhket torti, et jätkuks ikka kõikidele osavõtjatele kui ka külalistele.
Oli tore ja meeldejääv sünnipäevapidu! Aitäh kõikidele lasteaialastele ja kolleegidele, tänu kellele see ettevõtmine teoks sai!

 
Mäetaguse Lasteaed Tõruke liikumisõpetaja Eve Elm
Fotosid saab vaadata meie lasteaia kodulehelt: http://www.lasteaed-toruke.ee/

 

Leave a Comment

8 + 3 =
Please leave these two fields as-is: