Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Murumängud Kopli Lasteaia õuel

Murumängud 1„Mäng on rõõmsa tuju peegel,
kui on selge põhireegel:
ole kull või pimesikk –
aga ole sõbralik!“
/L. Tungal/

16. mail toimunud Põhja-Tallinna esimeste Murumängude näol oli tegu rõõmsa õuesõppeüritusega, kus ühendatud laste lemmiktegevused: õues mängimine, laulmine-tantsimine ning käeline tegevus.
Murumängudel kohtusid ja sõbrustasid kolm lasteaeda Kalamajast (Kalamaja Lasteaed, Tallinna Lasteaed Mudila, Lasteaed Kelluke) ning kolm lasteaeda Kopli poolsaarelt (Lasteaed Maasikas, Mesipuu Lasteaed , Kopli Lasteaed). Piduliku rongkäiguga liiguti Kopli pargi väravast Kopli Lasteaia õuealale, kus jätkati muru-, pärimus- ja kunstimängudega, vahepalaks väike linnupete.
Murumängude sisu loomisel ammutati inspiratsiooni Laste- ja noorte kultuuriaasta 2017 eesmärkidest ning Leelo Tungla laulusõnadest, kus laste mängimine esikohal, kaunilt sõnastatud ning tähendust loov. Nii sai Murumängude nimilooks hoogsa tantsuseadena „Laul mängust ja mängimisest“ (muusika Priit Pajusaar, tekst Leelo Tungal).
Pärimuslike sugemetega laulu- ja ringmängudest sai kokku meeleolukas pärimusmäng, kus laulusuud ning tantsujalgu mängureeglite järgi seada.
Kunstimängu käigus valmis igal lasteaial oma mänguvaim, sest mänguvaim on alati kohal seal, kus leiab aset mäng. Mänguvaim valvab ja kaitseb mängijaid, hoides elus mängulusti ja sõbralikku meelt.
Nii peamegi oluliseks õuesõpet ja õppimist looduskeskkonnas, loome iseolemist ja koostegutsemist võimaldava õpikeskkonna, õpetame kultuurilist järjepidevust läbi mängu- ja laulutekstide kaugest ajast ning tänasest.
Murumängude eesmärk oli ja on kultuurilise järjepidevuse loomine ning lapse väärtustamine ja mõtestamine looja ning publikuna.
Suur aitäh kõigile osavõtjatele! Eriti suur tänu läheb headele koostööpartneritele Tallinna Kunstigümnaasiumist meile võimaldatud helitehnika eest ja Eesti Politseile turvalise rongkäigutee tagamise eest.

 

Sandra Annuste

Leave a Comment

15 + 12 =
Please leave these two fields as-is: