Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Perepidu vanavanematele

IMG_20161124_100439 (Medium)Viljandi Männimäe Lasteaia Päikesekiire perepidu, mis pühendatud vanavanematele, toimus 2016 aasta novembrikuus, kadripäeval.

Vahendid: vesivärvid, pintsel, süstal, pesupulgad (hane nokaks), maskid, stetoskoop, mõõdulint.

Üks õpetaja oli saalis perenaine. Teine õpetaja (arst) koos õpetaja abi (karu), muusikaõpetaja (hobune) ning lastega – kadrilapsed.

Kadrisandid, nagu tavaks, laulsid saali ukse taga. Perenaine kutsus sisse. Toimus kadrisantide tutvustus. Arst kiitis kadrilaste tarkust ning tervist.

Edasi küsis, kuidas vanavanemate tervis ja mälu on. Stetoskoobi ja mõõdulindiga mõõtsime nii mälu kui mõistust. Kui kellelgi probleeme, kurk punane, sai see mängult mõnda muud värvi värvitud, hullema tõve puhul tuli süsti teha. Nalja kui palju!

Kuna vanavanemate mälu ja mõistus olid väga head, siis edasi toimus laudkondade vahel viktoriin. Punktideks õige vastuse korral olid õunad ja küsimusteks mõistatused ning segamini aetud sõnadega vanasõnad, mida esitasid kadrilapsed.

Peale viktoriini tahtsid kadrilapsed kangesti tantsida – laulda; luuletusi – liisusalme lugeda. Kõik peolised nautisid kadrilaste esinemist väga.

Lõpuks lõime tantsu koos külalistega ja jagasime kõigile õnnesedeleid.
Andideks olid vanavanemate poolt pannkoogid ja moos, mida koos nautisime.

Oli tõesti vahva kadriõhtu!

Järgmisel aastal on plaanis teha perepidu vanavanematele koos sügise sünnipäevaga.

Vanavanemad on alati väga tänulikud kuulajad-vaatajad.

Eva Mäemets
Margit Teder

 

Leave a Comment

14 + 4 =
Please leave these two fields as-is: