Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Sinimustvalged päkapikud võõrustasid jõulupäkapikke

DSC_8451 (Medium)Saabunud 2018. aasta on Eestimaale 100. juubeli aasta. Selleks tähtsaks sünnipäevaks valmistudes tegi Kohtla-Järve lasteaed Buratino kodumaale omalt poolt kingituse.
Lastevanemate, laste ja kogu lasteaia personali ühise pingutuse tulemusena valmisid 100 sinimustvalget päkapikku.
Päkapikunäitus seati üles lasteaia saali esimeseks advendiks. Sellest sai kena kaunistus terveks jõuluajaks, sest päkapikud rippusid ka jõulukuusel ja kardinatel, istusid kuuse all ja klaveril, riiulitel ja laudadel. Lõpuks päkapikke kokku lugedes selgus, et neid oli kokku tublisti üle saja. Kõik omanäolised, toredad, salapärased tegelased.

DSCN2573 (Medium)Pärast jõule ja uue aasta võtmist kui lapsed jälle lasteaias tagasi olid, 8.jaanuril, pidasime maha ühe lustliku päkapikupeo selles kaunilt ehitud saalis.
Külla olid kutsutud meie kauaaegsed sõbrad lasteaiast Väikemees, kes saavad sellistel üritustel oma eesti keele oskusi proovile panna.

Värskelt maha sadanud valge lumevaip rõõmustas kõiki ja lõi mõnusa meeleolu. Pidu algas päkapikkude terelauluga ja nelja küünla süütamisega, mis küünlatule laulu saatel lastel käest-kätte käisid, et jõuluvalgust ühiselt hoida. Edasi läks lahti lõbus päkapikkude trill-trall. Lauldi päkapikulaule, tantsiti päkapikutantse, mängiti päkapikumänge. Loeti luuletusi kuusest ja päkapikkude tööst.

DSCN2640 (Medium) Lasteaia saali kogunenud nooremad Tilgakeste, Tähekeste ja Pilvekeste rühmad said samuti peol osaleda ja jõudumööda kõike kaasa teha. Igav ei olnud kellelgi, sellest andis märku hoogne kaasaelamine.
Vahepeal said väikesed päkapikud omavahel mõõtu võtta erinevates osavust nõudvates päkapikuvõistlustes, mis kujunesid üsna tasavägisteks. Nooremad Pilvekeste rühma lapsed näitasid oma lumememme kokkupanemise oskusi.
Buratino Päiksekeste ja Väikemehe Päiksekiirte rühma lapsed olid selgeks saanud nii palju laule ja tantse, et neid tantsiti ja lauldi ja pärast võistlusi. Pidu läks edasi tantsudega “Oo päkapikk” ja “Tiliseb-tiliseb”. Pidu lõppes suures ühisringis istudes ja istumise bugi tantsides. Siis oligi kõik!
DSCN2647 (Medium)Pidu sai otsa ja tuli tõdeda, et päkapikkudel on aeg puhkama minna järgmiste jõuludeni. Veel enne saalist lahkumist leidsid kõik rühmad kuuse alt endale kommikotid, mille nad olid auga välja teeninud. Rõõmsate ja rahulolevatena läksid lapsed rühmadesse. Järgmiste jõuludeni, sõbrad- ehk on nad siis valged, lumised ja taas muinasjutulised!

DSCN2629 (Medium)

 

Peo juht ja korraldaja Buratino lasteaia Päiksekeste rühma õpetaja ja lasteaia Väikemees eesti keele õpetaja Lüüli Kübarsepp

DSC_8464 (Medium)

 

Leave a Comment

6 + 11 =
Please leave these two fields as-is: