Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Eesti Vabariik 100 toimetustest Neeme Mudilas

Isetehtud pillid.
Isetehtud pillid.

Eesti Vabariik 100 tähistamise mõtted hakkasid keerlema Lasteaed Neeme Mudila  (Jõelähtme vald, Harjumaa) personali peas juba suvel, kui Balbiino AS kinkis kõikidele lasteaialõpetajatele jäätise. Tutvustav klipp tehti meie väikese 3-rühmalise lasteaia lõpupeol.  Vaata videot siit:

Meie kindel soov oli EV100 tähistamisse kaasata kõiki lasteaiaga seotud osapooli: lapsi, lapsevanemaid, lasteaia personali, kogukonda ja pidajat Jõelähtme Vallavalitsust.

Mida me oleme teinud ja mis veel ees?

Kasutasime ära kõikide inimeste kirge-reisimist ning tegime Eestiga seotud magnetite näituse.

Magnetid.
Magnetid.

Väikese lasteaia (lapsi maksimaalselt 51) eesmärgiks sai kodudega koostöös panna üles näitus vähemalt 100 magnetiga Eestimaa kaunite kohtade , sümboolika jms-ga. Näitus oli üleval kuu aega ning kõikidel huvilistel oli võimalik seda vaatama tulla. Fotol on näha, et magneteid kogunes veidi üle 100.

 

Ülemaailmse muusikapäeva raames ei andnud me taas lastele ja peredele rahu. Isad ja emad koos lastega meisterdasid kodus rütmipille. Eesmärk oli taaskord saada kokku 100 enda tehtud pilli. Saime. Pillinädala lõpetasime Neeme Mudila orkestri moodustamisega, kus iga laps ja õpetaja sai oma tehtud pilli tutvustada ja sellel musitseerida või rütmi välja mõelda.

 

Süda.
Süda.

Personali lõunatunni tervislikumaks möödumiseks ostsime lasteaeda kõnnikepid ning püstitasime uue eesmärgi- 100 korda kepikõndi. Ühe distantsi pikkuseks sai 4,2 km (meie kergliiklustee pikkus). Iga kepikõnni kord sai fikseeritud väikese südamekujulise kleepsuga tabelis. Paar päeva tagasi sai eesmärk täidetud, ent tervislik alus lõunatunnile sai rajatud ning kepikõnnid said hoo sisse ning toimuvad edasi.

 

Hetkel on meil käsil kõige suuremahulisem osa projektist. Otsustasime koostöös lastevanematega (eriti isadega), et teeme koos lasteaia taha(kaunisse männimetsa, mis piirneb merega) õppe- ja väärtusteraja. Kaardistasime sellel alal kasvavad puud, põõsad, lilled, leidsime piknikukoha. Nüüd teevad õpetajad usinasti infokaarte. Kui kõik kaardid valmis, lamineerime need ära ning isad aitavad need üles panna ning rada ohutumaks muuta. Kindlasti jõuame valmis enne tähtsat sünnipäeva.  Samal ajal osaleme ka e-Twinningu projektis „100 rahvamängu Eesti lastele“ , mille eesmärk on tõsta esile ja jäädvustada digitaalselt (videotena) parimad Eesti lastemängud ja ka erinevate rahvaste lastemängud ning luua neist veebipõhine videokogumik, mis saab olema kui õppematerjal õpetajatele.

Lisaks mängudele tahame väärtustada unejuttude lugemist ning sellega seoses tekkis meil mõte  veebruaris iga rühma juurde panna väike tabel, kuhu lapsevanem saab märkida õhtul unejutuks loetava muinasjutu või raamatu pealkirja. See 100 saab kõige kiiremini täidetud, ent see kasutegur on ehk kõige suurem meie silmis, sest tahame toetada projekti: “Jälle see raamat!“ Päris huvitav on teada saada, kas mõned jutud on populaarsemad ja mõned tegelaskujud armastatumad kui teised.

 

EV100 raames otsustasime üle vaadata ka maja väärtused ning osalesime konkursil “Hea lasteaed kui väärtuspõhine lasteaed”, kus meid tunnustati “Hea lasteaia teerajaja” tiitliga,  põnevate kogukondlike ühisürituste, kogu lasteaiapere väärtustamise ja toetamise ning oma lasteaia tunde hoidmise eest. Konkursitöö kirjutamise on alati suur töö, mis peab valmima igapäevatöö kõrvalt, näpistades killukesi uneajast ja perega olemisest, ent seda suurema rahulolu positiivne tulemus  ja tunnustus annavad.

 

Innustav on olnud lugeda teiste lasteaedade ettevõtmistest (nt Kohtla- Järve Buratiino lasteaia sini-must-valgetest päkapikkudest) ning tutvustada enda lasteaia oma. Kiidan kõiki lasteaednikke nii meie majas kui mujal, sest just eelnimetatud inimeste kirg ja armastus võimaldavad mõtete tasandilt ellu viia kõik need toredad projektid.

Omanäolisi ja suurepäraseid ideid soovides

Lasteaed Neeme Mudila direktor

Pille Trumm

Leave a Comment

14 + 2 =
Please leave these two fields as-is: