Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Päkapikk Kusti

See lugu räägib väikesest päkapikupoisist Kustist, kes armastas üle kõige uusi ja põnevaid asju. Niipea kui ta mõnda uut ja põnevat asja nägi, tahtis ta seda kindlasti endale ka.
Ja ükskord juhtus nii, et Kusti nägi televiisorist reklaami uuest päkapikumütsist. Talle nii väga meeldis see uus müts. Kas tead miks? Jaa õigus, see oli palju punasem kui tema oma. Aga tegelikult meeldis see müts Kustile sellepärast, et sellel reklaami mütsil vilkusid tuled. Ja mis oli veel eriti tore – kui mütsitutile vajutada hakkas see muusikat mängima. Päkapikk Kusti otsustas, et selle mütsi peab ta saama!
Päkapiku ema küll arvas, et see müts ei ole üldse vajalik aga Kusti selle mütsi lõpuks sai.
Tuli talv ja päkapikk Kustil tuli minna tööle. Sa ju tead mis töö on ühel päkapikupoisil? Muidugi, ta peab piiluma kas lapsed on ka head lapsed ja kui jõuluaeg juba käes paneb päkapikk headele lastele sussi või soki sisse üllatusi.
Ka Kusti töö oli akende taga piiluda ja toredatele lastele üllatusi sussi sisse panna. Aegajalt leidis ta aknalaualt sussi seest kirju laste soovidega ja need kirjad toimetas ta ilusti Jõuluvana postkontorisse. Ühel ööl, kui päkapikk Kusti jälle tööl oli, ilus uus päkapikumüts peas, juhtus aga selline lugu.
Päkapikk Kusti pidi panema ühe toreda väikese poisi sussi sisse kommi aga mütsitutt oli kinni jäänud aknalaual seisva lego kraana külge. Päkapikk Kusti sikutas ja sikutas ja järsku hakkas müts laulma ja kõik ilusad tuled vilkuma. Oi kuidas Kusti nüüd ehmatas! Tema töö oli ju salaja sussi sisse üllatusi panna, nüüd aga hakkas müts koledat lärmi tegema. Päkapikk Kusti sikutas nii kõvasti, et tutt tuli mütsi küljest ära, krahmas mütsi ja ronis imekiiresti aknalaualt alla peitu. Õnneks oli väikesel poisil väga magus uni ja mütsi muusika ning vilkuvad tuled teda üles ei ajanud. Hommikul leidis väike poiss aga kommi asemel sussi seest pisikese palli, mis mängis jõulumuusikat.
Päkapikk Kusti aga sai aru, et sellise uhke laulva ja vilkuva mütsiga ei ole üldse tore päkapikutööd teha. Pärast sellist suurt ehmatust sai päkapikk Kustile selgeks, et kõiki uusi ja uhkeid asju ei pea üldse endale saama. Sest kõik uhked asjad ei ole alati head. Ja vahel on asju tore ka lihtsalt reklaamist või poest vaadata. Või nendega sõbra juures mängida.

 

õpetaja Taimi Lillmann, Alasniidu Lasteaed

Leave a Comment

9 + 12 =
Please leave these two fields as-is: