Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Vaid sammu võrra maas 100-st!

IMG_2081 (Medium)Sul on seljas pitsid,
mul on jalas viik.
Peab ju täna pidu
Eesti Vabariik!
(Wimberg)

Kuidas tunned ära pidupäeva? Eks ikka selle järgi, kui lasteaia fuajees ootab sind hommikul lõhnav kringel ja mitte tavaline, vaid number 100- kujuline. Sel esmaspäeval tähistasime pidulikult Eesti Vabariigi sünnipäeva aga kaugel pole ka Kopli Lasteaia enda uhke sajas juubel. Novembris saab lasteaed juba saja aastaseks. Sada aastat on Kopli Lasteaed olnud turvaliseks mängupaigaks ja kodukspaljudele lastele.

IMG_2130 (Medium)Kui tavaliselt on vabariigi sünnipäeva aktus Tuultepesa laste teha, siis sel aastal said kõik Kopli Lasteaia lapsed kinkida Eesti Vabariigile laulu, tantsu või luuletuse. Lavale astuti põnevate etteastetega, kus kõlasid vanad headtuttavad laulud ja luuleread uues kuues.  Vetepesa põnev ning pisut ürgne”Metsa lugu”paelus nii väikeseid kui suuri ja jättis hinge kustumatu jälje. Päikesepesa põhjalik tutvustus Eesti sümboolikast ning rahvuslikust pärandist tuletas meile meelde meie isamaa aardeid.

IMG_2099 (Medium)Sünnipäevalt ei puudunud ka tähtis külaline. Meie tegemisi tuli kaema Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid. Tuultepesa väikesed projekteerijad kinkisid Põhja-Tallinna vanemale Kase pargi plaani oma suurte unistustega mänguväljakust, purskaevust, seiklusrajast ja muust põnevast. Lapsed ootavad põnevusega, et midagi nende joonistatust sealt ka parki tõesti satuks.

Palju õnne kallis Eesti Vabariik!

Kopli Lasteaia Õpetaja Janelle Safrai

IMG_2126 (Medium)IMG_2082 (Medium)

 

 

Leave a Comment

11 + 14 =
Please leave these two fields as-is: