Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lastefond ja Südameapteek koguvad raha nelja lapse ravimitele

TÜ Kliinikumi Lastefond ja Südameapteek kutsuvad appi tulema lastele, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei rahasta ja mille eest tasumine käib nende peredele üle jõu. Selleks saavad soovijad teha detsembrikuu jooksul Südameapteegist sooritatud ostuga koos sobivas summas annetuse. Kogutud lõppsummale lisab Südameapteek veel 2500 eurot, mis läheb Vendo Mihkli, Yana, Egerti ja Katerina ravimite kulude katteks.

Südameapteegi juhi Risto Lauri sõnul on jõuluaeg traditsiooniliselt see aeg, mil mõtleme nende peale, kellel hetkel nii hästi ei lähe ja kes vajaksid toetuseks kas julgustavat sõna või materiaalset tuge. „Südameapteegi jaoks on inimeste tervis südameasi. Juba kolmandat aastat toetame jõulude paiku Lastefondi kaudu abivajavaid lapsi. Sel aastal palume ka oma kliente, et nad võimalusel aitaksid kaasa nende vaprate laste jõulurõõmule. Koos saame teha südamest tuleva jõulukingituse,“ rääkis Laur ja lisas: „seetõttu lisame omalt poolt detsembrikuu jooksul kogutud annetuste summale veel 2500 eurot, mis läheb Vendo Mihklile, Yanale, Egertile ja Katerinale vajalike ravimite ostmiseks.“

Lastefondi strateegiajuht Küllike Hein avaldab äärmiselt suurt rõõmu ja tänu, et Südameapteek koos oma klientidega paneb ka käesolevatel jõuludel õla alla raskelt haigetele lastele vajalike ravimite toetamisel. „Pingutame pidevalt üheskoos arstidega, et vajalikud ravimid oleksid kättesaadavad riikliku abiga, kuid täna rahastame neljale lapsele vajalikke ravimeid veel annetuste toel,“ nendib Hein.

Nii on Lastefond heade annetajate abiga juba alates 2012. aastast toetanud luupushaigetele lastele sh Vendo Mihklile ja Yanale vajalikku ravimit Cellcept, mida Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Lisaks toetab fond annetuste toel alates käesoleva aasta algusest südamesiirdamise läbinud Egerti ravimikulude katmist, mis pole osaliselt riiklikult rahastatud, ning ulatab abikäe lõppstaadiumis neerupuudulikkusega Katerinale, kes vajab neerusiirdamiseks riigi poolt mitte kompenseeritavat ravimit.

Laste ravimikulude katmise toetuseks saab annetusi teha kogu detsembrikuu jooksul Südameapteegi kassade juures asuvate terminalide kaudu, vajutades vastavat nuppu. Annetuse summa (2, 5 või 10€) lisatakse ostukorvi. Kogutud annetused koos Südameapteegi poolt lisanduva summaga antakse Lastefondile üle uue aasta jaanuarikuu alguses.

SA TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi lastehaiglate juures tegutsevaid heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligikaudu nelja ja poole miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil https://www.lastefond.ee/pusiannetus/vormista-pusiannetus/. Toetuse taotlemiseks või abivajajatest teada andmiseks palume kirjutada e-mailile info@lastefond.ee.

Leave a Comment

5 + 9 =
Please leave these two fields as-is: