Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Eesti Rahvusballett toob lavale fantaasiast pakatava „Alice Imedemaal”

 29. novembril tõi Eesti Rahvusballett lavale Lewis Carolli jutustuse põhjal valminud balleti „Alice Imedemaal”, mille on lavale seadnud tunnustatud Itaalia päritolu koreograaf-lavastaja Gianluca Schiavoni. Dirigendid on Kaspar Mänd, Risto Joost ja Lauri Sirp, osades Alena Shkatula või Laura Maya (Alice), John Halliwell või Iago Bresciani (Valge Küülik) jt.​
Päikeseloojangul jooksevad Alice ja ta sõber ühe kauni vana linna tänavail. Nad seisatavad vana vildaka ukse ees. Sisse astudes mõistavad nad, et asuvad mahajäetud teatris ning asuvad avanevat müstilist maailma huviga avastama.

Laval näeb Alice tolmuste dekoratsioonide ja tööriistade vahel näidendi käsikirja, mille pealkiri on „Alice Imedemaal”. Korraga kuuleb ta imelikke hääli ning märkab lava tagaosas põgenevat varju…
„„Alice Imedemaal” balleti puhul oli minu kõige suuremaks eesmärgiks anda publikule edasi seda imetunnet ja fantaasiamaailma. Kui sa juba ütled „Alice Imedemaal”, siis hakkavad kõik mõtlema ja kujutluses pilte looma. See tähendab seda, et etendus peab olema ootuste tasemel,” sõnab lavastaja-koreograaf Gianluca Schiavoni.
 „Ma südamest loodan, et kõik saavad naeratada ja naerda. Ja ennekõike üritada avastada enda sees seda osa, mis on igaühes olemas, kuid mis siiski argielus kipub ununema. Oluline on edasi uskuda ja võidelda vabaduse, loomingulisuse ja kujutlusvõime eest. Fantaasia vägi on imeline!” lisab „Alice Imedemaal” balleti looja.
Fantaasiarohke ja rikkalike multimeediaefektidega ballett valmis 2017. aastal San Carlo Teatrile. Koreograaf Gianluca Schiavoni ühendab oma lavastuses vaatemängulisuse, värvika tantsukunsti ja Lewis Carrolli armastatud jutustuse. Eesti Rahvusballetil on au olla selle teose teine esitaja maailmas.
Ühtlasi on tegemist esimese etendusega, mille toob välja Rahvusooper Estonia suursponsor Tallink. Koostöös suursponsoriga on etendustele saabujatele ja linnarahvale tehtud kingitus – esietenduse õhtul särab Estonia majal Imedemaa võlumets. Kuigi selle hooaja piletid on välja müüdud, on nüüd võimalus osta pileteid juba järgmise aasta sügisesse.
Fotograaf: Rünno Lahesoo
Lisanna Männilaan
Rahvusooper Estonia / Estonian National Opera
Kommunikatsioonispetsialist / Communication Specialist
lisanna@opera.ee
Tel. +372 683 1317; +372 529 9524
www.opera.ee

Leave a Comment

11 + 6 =
Please leave these two fields as-is: