Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

MUTT MARKUS JA TÄHEKE MARI

MUTT MARKUS OLI VÄGA ÜKSILDANE. TA UNISTAS, ET TAL OLEKS SÕBER. MUTT MARKUS OLI KA VÄGA VAENE JA ALATI KUI SAABUSID JÕULUD, PÜÜDIS MUTT JÕULUVANALE KIRJUTADA, ET TA TOOKS TALLE OMA SÕBRA, KES ELAKS TEMAGA KOOS. AGA JÕULUVANA UNUSTAS TEMA SOOVI ALATI ÄRA.

AGA ÜHEL PÄEAVAL, KUI MARKUS OLI MAGAMA LÄINUD, KÄIS MINGI PAUK JA MUTI TUBA LÄKS VALGEKS. MARKUS VÕTTIS REDELI JA RONIS KATUSELE. MUTT EI USKUNUD OMA SILMI. KATUSEL PÄRIS KORSTNA SEES OLI VÄIKE TÄHEKE. MARKUS PÜÜDIS TÄHTE AIDATA, AGA SEE LIBISES ÄRA. MUTT ÜTLES TÄHELE: “MINA OLEN MUTT MARKUS. KAS MA SAAN TEID AIDATA?” “TERE, MINA OLEN TÄHEKE MARI”, TUTVUSTAS ENNAST, “MUL ON JAH ABI VAJA!” MUTT PANI KÄE KORSTNASSE, AGA TA EI ULATUNUD. SIIS LEIDIS TA OMA TASKUST PIKA NÖÖRI JA LASI SELLE KORSTNASSE JA ÜTLES: “VÕTA NÖÖRIST KINNI, MA TÕMBAN SU ÜLES!” TÄHEKE VÕTTIS NÖÖRIST KINNI JA MUTT TÕMBAS TA ÜLES. SIIS PANI MUTT TÄHELE RÄTI ÜMBER JA VIIS TUPPA.

KUI NAD OLID ENNAST SISSE SEADNUD, KÜSIS MUTT: “KAS MA VÕIN SINU SÕBER OLLA?” “MUIDUGI!” ÜTLES TÄHT, “AGA KAS MA VÕIN SINU JUURDE JÄÄDA?” “JAA!”, ÜTLES MUTT MARKUS.

 

 

KERTU PÜRN TALLINNA  KOMEEDI LASTEAIA VIKERKAARE RÜHMAST

Leave a Comment

12 + 12 =
Please leave these two fields as-is: