Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Rohelise kooli programmi tegevused Tallinna Lasteaias Pääsusilm

2020. aasta alguses liitus lasteaed Pääsusilm Rohelise kooli programmiga, sest keskkonnaalane tegevus on olnud lasteaias alati meelistegevus nii õpetajatele, lastele kui lapsevanematele. Koostades tegevuskava leppisime kokku keskkonnapõhimõtted ja valisime kolm teemat, millega sellel õppeaastal aktiivsemalt tegeleda.

Nendeks said elurikkus ja loodus, tervis ja heaolu, prügi ja jäätmed. Teemadega seotult on toimunud õppeaasta jooksul mitmed keskkonnateemalised nädalad, näiteks sügisnädal, leivanädal, taaskasutusnädal, kasutatud patareide kogumise kampaania.

Meeskonnaga võtsime osa Digikoristusnädalast, mis andis palju praktilisi teadmisi ja mida ka kohe rakendasime.
Sellel kevadel on lasteaia kuus rühma liitunud projektiga „Tere kevad 2021“, et viia läbi loodusvaatlusi.

Alanud on seemnete külvamise aeg. Lille- ja maitsetaimede seemned juba mulda pandud, et koos kujundada aed rühma aknalauale. Toalilledele pandi külge sildid, et teaks mis on taime nimi. Aprillis on kavas erinevad tervisega seotud tegevused: tähistame rahvusvahelist õuesõppe- ja tervisepäeva, teeme ise tervislikku smuutit, lapsevanemad koostavad koos lapsega tervisliku päevamenüü, räägime hammaste tervisest. Terve kuu jooksul on soov tegeleda tervisekõnniga, et püsida terved. Õppeaasta lõpus kokkuvõtet tehes oleme kindlad, et saame ühiselt rõõmustada tehtud töö ja saavutuste üle.

Sirje Sepp
õppealajuhataja

Leave a Comment

10 + 15 =
Please leave these two fields as-is: