Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Tervis ja heaolu

„Tervis ja heaolu“ on üks Rohelise Kooli programmi teemadest, mis 2020 a aprillist tänaseni on hoopis teise suunaga meie majas kui varasemalt.

Positiivne vaimne tervis kui vaimne heaolu on taju, mõtlemine ja suhtlemine viisil, mis aitab elust rõõmu tunda ja keerulistes olukordades toime tulla. Kuidas me püüdsime selle teemaga pidevalt nähtamatult tegeleda? Toon siin välja mõned meie tegemised:

  • Neeme Mudila personalile aitas killukest rõõmu praegusesse pingelisse aega tuua Sõber Karu külaskäik, kes meenutas meile, kui oluline on olla üksteise vastu hoolivad ja sõbralikud. Meie lasteaed on liitunud programmiga “Kiusamisest vabaks” 2014 aastal ning Sõber Karu külaskäik on alati väga oodatud. Rääkimata lastest, oli elevil ka personal. Jagan foto just personali emotsioonidest.

 

  • Õppeaasta on olnud kohanemist ja loovust täis, sest hetkega tuli ümber mängida erinevad üritused, pikalt kavandatud plaanid. Nii ka personali jõulupidu. Koos olla ei saa, aga tahaks siiski väga…
  • Kuna pole olemas lahendamatuid olukordi, siis  iga Neeme Mudila töötaja sai endale loosi tahtel kolleegi nime koos postiaadressiga, kellele ta pani postiga teele oma tehtud jõulukaardi. Ümbrikud ja margid olid lasteaia poolt juba valmis ostetud.

 

  • Samal ajal toimus personali seas kaitseingli nädal. Iga töötaja sai loosiga kolleegi nime, kellele ta nädala jooksul oli kaitseingliks. Kaitseingel märkamatult jättis üllatusi, tegi osa tööst. Elevust kui palju, sest kõik pidi toimuma salaja. Kui iga päev tööl ei käinud, siis sai kokku leppida varikaitseingliga, kes su töö ära tegi.

Kõik olid oma kaitseinglitele tänulikud. Usun et see lähendas kollektiivi ning muutis nädala mänguliseks. Fotol mõned minu kaitseingli hellitavad üllatused.

 

  • Eks me kõik ole märganud küll puude otsas, mänguväljakutel, ostukeskustes, tänaval vedelemas kasutatud ühekordseid maske.
  • Neeme Mudila naised õmblesid (6-stes gruppides) õpitoas kangast korduvkasutatavaid maske. Aitäh Kostivere lasteaia direktorile, kes meie toredat õpituba juhendas.

 

  • TÕNK nädala ja õpetajate päeva raames viisime läbi järgides hetkel kehtivaid piiranguid keraamikamaali õpitoa „Ajaveskis“. Iga osaleja sai uue oskuse lastega toimetamiseks lasteaias. Lisaks kõigele oli lihtsalt tore koos olla ja õpetajate päeva tähistada.

 

  • Mõnikord saab mitte just kõige meeldivamast ülesandest vahva üllatus. Just nii juhtus pedagoogilisel nõupidamisel. Iga töötaja sai sedeli, millel olid töökaaslaste nimed ning iga nime juurde tuli kirjutada üks teda kõige enam iseloomustav omadussõna. Milleks selline peadmurdev ülesanne, see jäi selgitamata. Ja umbes kuu aega hiljem selgus: just nendest omadussõnadest valis direktor välja need omadussõnad, mis kordusid ning tulemuseks – kolleegi nägemusega ökopastakas, mis oli pressitud heinast firmalt Ramqvist.

 

  • Ka vallavalitsus ei unustanud Neeme Mudila igapäevaselt kontakttööd tegevaid töötajaid. Valla sümboolikaga korduvkasutatav joogitops ja potis võõrasema tekitasid sooja tunde ja teadmise, et meil on kellele toetuda.

 

Neid tegevusi oli veel ja veel, aga just eelnimetatud näited seostusid kõige enam positiivse vaimse tervise ja heaoluga.

 

Tugevat tervist ja vaimset heaolu soovides

Pille Trumm

Lasteaed Neeme Mudila

direktriss

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

5 + 9 =
Please leave these two fields as-is: