Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Maailmakoristuspäev Paikuse lasteaia Seljametsa majas

Järjekordselt on alanud uus õppeaasta ning lasteaias toimub juba palju huvitavat. Kuna Paikuse lasteaia Seljametsa maja pere on Rohelise Kooli liige ning loodushoid ja taaskasutus on väga suure au sees, siis osalesime ka sellel aastal maailmakoristuspäeval.

Oravakeste rühm käis traditsiooniliselt koristamas sama maanteeserva, mille puhtuse eest on nemad hoolitsenud juba aastaid. Suurim rõõm, üllatus ja pettumus oli see, kui vähe prügi sel korral leiti. Veel selle aasta kevadel, “Teeme ära” talgudel, oli nende saagiks üle 300 liitri prügi, kuid seekord pidid lapsed “leppima” 90 liitri prügiga.
Muidugi oli rõõm suur, et saak nii väike oli, samas lapsed ei olnud rahul, et nii vähe tööd teha said, seega koristamine jätkus juba järgmisel päeval lasteaia hoovialal.

 

Hiirekeste rühm käis koristamas Seljametsa küla mänguväljakut ning bussipeatust. Olles mitu aastat samades kohtades koristamas käinud, tuli tõdeda, et bussipeatuse olukord paraneb igal aastal. Kurvaks tegi seekord laste mänguväljak, kui lapsed leidsid mängumajast ning liumäe alt tohutult jäätisepabereid ja muud prügi. Hiljem sorteeriti koos lastega prügi õigetesse prügikastidesse. Loodame, et järgmisel aastal on meie saak väiksem.

 

Siilikeste rühm käis puh

 

astamas neile juba tuttavat kergliiklustee äärt. Seekord otsiti erinevat pisiprügi. Õpetaja Kaire sõnul oli seekordne saak suurem, kui eelneval aastal. Leiti palju penoplasti tükke ning mõned pudelid ja purgid. Lasteaeda tagasi jõudes meisterdasid lapsed koos õpetajatega leitud prügist “prügikolli”.

Lootes, et lapsed mõistavad, kui tähtis on hoida loodust meie ümber ning seda, et prügi koht on prügikastis, kavatseme kindlasti ka edaspidi käia loodust koristamas. Hoidke teiegi loodus puhtana!

Seljametsa maja õpetajad

Leave a Comment

12 + 12 =
Please leave these two fields as-is: