Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kirju-Mirju nõiatrall

Aprill oli Kirju-Mirju lasteaias südamekuu. Terve kuu jooksul toimusid mitmed tervist edendavad üritused nagu näiteks tervislike salatite ja smuutide valmistamine, erinevad võimlemis-, jooga- ja tantsuhommikud. Sellist tegusat kuud tahtsime lõpetada peoga. Aprilli lõpus oligi üks tähtpäev, millega otsustasime siduda meie südamekuu lõpetamist.

  1. aprillil toimus meie lasteaias nõiatrall. Kogu lasteaed oli sellesse üritusse kaasatud – õpetajad ja teised lasteaia töötajad tegid endale kostüüme, käisid metsas, et endale luud teha, lapsevanemad omalt poolt tegelesid laste kostümeerimisega ning meisterdasid samuti kodudes koos lastega vahvad luuad.
  2. Luudasid oli erinevaid – osad vanad, väsinud ja hõredad, teised värsked ja tihedad, osad luuaoksad olid ilusate kevadpungadega, teised lausa pehmete pajuurbadega 😊

Rühmades käies oli näha, kuidas kõik peoks ettevalmistuvad, proovivad kostüüme selga, parukaid ja nõiakaabusid pähe, mõned tegid ka näomaalinguid, et päris nõidade moodi välja näha. Lastega räägiti nõidade välimusest ja nende tegutsemistest, vaadeldi pilte ja multikaid ning laste üllatuseks selgus, et nõiad ei käigi ainult mustas ja ei ole üldse õudsed ega koledad.

Kirju-Mirju nõiatrall toimus õues, kuhu ühele platsile kogunesid muusika saatel (Marko Matvere „Nõia elu”) nii suured kui ka väikesed nõiad. Nõiatralli peanõiad tervitasid kõiki peolisi ning rääkisid, miks kogu lasteaedjust selliselt spordiplatsile on kogunenud – on ju tähtis päev – volbripäev, mis on nõidade ja ilmatarkade pidupäev. Volbripäev tähistab kevade võitu talve üle ning kõige halva eemalepeletamiseks tehti sel päeval maituld, helistati kellasid ja löödi lärmi.

Nii algas ka meie pidu – kellade ja kuljuste helinaga ning nõidade hõigetega „Juhhuu!”. Peol sai tantsida nõiatantsu, mängida, laulda, luua seljas „sõita“ ja isegi väikest lõket teha, mille juures kõik ettevaatusabinõud olid loomulikult tagatud.

Lõkke kustutamine tundus lastele aga eriti maagiline. Väga tore oli näha laste rõõmsaid nägusid, säravaid silmi ja seda, millise entusiasmiga nad kõike kaasa tegid.

Peo lõppedes aga jagasid Nõiavalitsuse peanõiad rühmadele aardekaardid, mille järgi sai iga rühm otsida oma aaret. Siis sai alguse nõidade aardejaht. Igal rühmaloli oma kaart, kuhu oli märgitud teekond koos vahvate ülesannetega, mis pidi läbitud saama enne aarde juurde jõudmiseni. Ägedaid, põnevaid ja meeleolukaid tegevusi jätkus terveks õuesoleku ajaks ja rohkemgi veel.

Tore oli vaadata laste säravaid ja rõõmsaid nägusid nii peo ajal kui ka aarete jahil.

Nõiatralli luuad pargiti päeva lõppedes maaalusesse parklasse ootamaks järgmist kasutusluba 😊

 

Anne Illopmägi                                                            Evgenia Tortsova

Lasteaed Kirju-Mirju direktor                                    Lasteaed Kirju-Mirjuõppealajuhataja

Leave a Comment

8 + 6 =
Please leave these two fields as-is: