Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Tallinna 7. illustratsioonitriennaali laureaadid on selgunud

Reedel, 3. novembril avati Arhitektuurimuuseumis Tallinna illustratsioonitriennaal „Pildi jõud”, kus saab imetleda illustratsioone 82 raamatukunstnikult üle maailma. Näituse avamisel kuulutati välja tänavuse triennaali peapreemia ehk grand prix võitja, kelleks on Poola illustraator Joanna Concejo.

 „Joanna Concejo on üks tunnustatuimaid ja hinnatumaid illustraatoreid. Tema isikupärane ja tundlik käekiri, detailirikkus ja täpsus, oskus läheneda köitvalt igapäevastele teemadele, ootamatud leiud ja „kastist välja” mõtlemine võluvad ja äratavad imetlust.

Paljud kunstnikud püüavad teda jäljendada, aga seda tundlikkust on raske saavutada, mille leiame Joanna piltidest,” ütles triennaali kuraator ja lastekirjanduse keskuse kunstiekspert Viive Noor.

Triennaalil tunnustati II auhinnaga Elena Odriozolat Hispaaniast ja III auhinnaga Rebeca Lucianit Argentinast. Diplomid said Alefes Silva (Colombia), Amir Shabanipour (Iraan), Daniela Costa (Itaalia), Isol Misenta (Argentina), Inna Maslyak (Ukraina), Matteo Gubellini (Itaalia), Noushin Sadeghian (Iraan) ja Ofra Amit (Iisrael).

Välja anti mitmed eriauhinnad. Lastekirjanduse Keskuse preemia läks Kristi Kangilaskile illustratsioonide eest raamatule „Suur rüütel”. Keskus hindab kõrgelt kunstniku isikupärast käekirja, pildilist jutustamisoskust ning klassikalise joonistuse sidumist digitehnikaga.

Eesti Rahvusraamatukogu preemia pälvis kunstnik Anu Kalm, kelle illustratsioonid raamatus „Pisike puu” äratavad tähelepanu ajastu vaimu peegeldamisega rahvalike kujundite kaudu. Raamatu eesmärk on toetada laste lugemishuvi juba väikesest peale.

Eesti Kujundusgraafikute Liidu preemia omistati Martin Jarriele (Prantsusmaa) ning Eesti Kunstnike Liidu preemia pälvis Regina Lukk-Toompere ja noore kunstniku tunnustuse sai Liis Roden.

IBBY Eesti osakonna diplom anti Annalisa Bollinile Itaaliast tema erilise, tundliku ja detailirohke illustratsiooni eest pildiraamatus.

Rahvusvahelises žüriis osalesid dr. Ali Boozari (Iraan), Glenda Sburelin (Itaalia), Katalin Szegedi (Ungari), Amanda Mijangos (Mehhiko), Aljoscha Blau (Saksamaa) ja Josep Antoni Tàssies (Hispaania).

Illustratsioonitriennaal on avatud kuni 3. detsembrini. Lastekirjanduse Keskuses on samal ajal avatud eelmise triennaali võitja, Mehhiko kunstniku Amanda Mijangose isikunäitus „Õpi vaatama, õpi ütlema”.

Triennaali kuraator on Viive Noor, näituse disainer Mae Kivilo. Korraldajad on Eesti Lastekirjanduse Keskus, Eesti Kujundusgraafikute Liit ja Eesti Rahvusraamatukogu. Triennaali toimumist toetavad Tallinna linn, Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Eesti Arhitektuurimuuseum, Eesti Kirjastuste Liit, IBBY Eesti osakond ja Eesti Kunstnike Liit.

Vaata lisa: www.facebook.com/tallinnillustrationstriennial

Fotosid (autor: Aron Urb) näituse avamiselt näeb SIIT.

Lisainfo:
Viive Noor, Eesti Kujundusgraafikute Liit, viivenoor@gmail.com, 5557 9930
Triin Soone, Eesti Lastekirjanduse Keskuse direktor, triin.soone@elk.ee, 5919 0363

Brita Tuuling
Eesti Lastekirjanduse Keskuse kommunikatsioonijuht
527 6851
brita.tuuling@elk.ee

Leave a Comment

3 + 3 =
Please leave these two fields as-is: