Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Marja-Liisa Platsi tööd valiti Bologna lasteraamatumessi illustratsiooninäituse finaali

Bologna rahvusvahelise lasteraamatumessi 58. illustratsiooninäituse konkursi finaali jõudis Eestist Marja-Liisa Plats.

Kokku esitati konkursile 3520 kunstniku tööd 81 riigist või piirkonnast üle kogu maailma. Žürii valis konkursi lõppvooru 346 finalisti, kellest üks on eesti illustraator. Lõplik näitusel osalevate kunstnike nimekiri selgub jaanuari lõpuks.

Marja-Liisa Plats esitas konkursile illustratsioonid Ville Hytöneni raamatust “Maa, mille nimi on Hampampamm” (2023, kirjastus Koolibri). Raamat räägib maast nimega Hampampamm, kus elab kirju seltskond kõiksugu olevusi. Siin on kodu leidnud Puutobik, Mutipoeg Marakratt, tibatillukesed kaasiklased, siisike nimega Hiisike ning soolaugaste taga nõgimustades koobastes redutav koletu Kleebo.

Bologna rahvusvahelise lasteraamatumessi illustratsiooninäitus toimus esmakordselt aastal 1967. Näitusel saab tutvuda kõige värskemate maailma trendidega lasteraamatuillustratsiooni valdkonnas ning uudistada nii kogenud raamatukunstnike kui uute andekate tulijate loomingut. Möödunud aastal valiti Bologna messi illustratsiooninäitusele Pamela Sameli Toru raamatupildid ja 2022. aastal esindasid illustratsiooninäitusel Eestit Marja-Liisa Platsi tööd Triinu Laane raamatule Luukere Juhani juhtumised.

Lasteraamatumess toimub Itaalias 8.-11. aprillini 2024.

Brita Tuuling
Eesti Lastekirjanduse Keskuse kommunikatsioonijuht
527 6851
brita.tuuling@elk.ee

Leave a Comment

9 + 2 =
Please leave these two fields as-is: