Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Ka tugev on vahel nõrk

Elus tuleb ette olukordi, kus igaüks vajab abi. Ka tugev inimene tunneb end aeg-ajalt jõuetuna. Vahel veel hädad ja õnnetused kuhjuvad – kaevupump läheb katki, tüli mehega, probleemid töö juures, lemmikloom tuleb koju kolme jalaga, ja sa pead kõigega üksi toime tulema. Haige loom kaenlas, rongile, siis loomakliinikusse, kus selgub, et midagi pole teha, loomaga hüvasti jätmine, kastiga koju toomine, maha matmine. Ja see tühjus ja valu hinges.

Mingil ajal tundub, et enam ei jaksa, inertsi jõul vead end tööle, kõik tundub mõttetu. Tervis on su maha jätnud, jõud on kuhugi kadunud, keha pole enda oma. Enam ei jaksa. Ootamatult tuleb hääl kusagilt sügavalt alateadvusest: “Ära lase teistel enda eest otsustada! Otsusta ise!” See on nähtamatu sõber, kes ei jäta sind ka magades, ta kannab su muret une ajal ja mõtleb sinu eest, kuidas sind aidata. Tänu sulle, sõber! Kõik pole veel kadunud, olen täiesti elus ja pean ohjad enda kätte võtma, enne, kui kokku varisen. Inimese organismil on uskumatud jõuvarud! Väeti inimeseloom ajab end värisedes jalule ja ennäe imet, seisabki jalgel. Ei kuku ühti! Näost kollane, kõhn, aga elus.Nüüd õue värske õhu kätte! Milline värske tuulepuhang! Olen kevade alguse maha maganud. Uskumatu! Linnulaul, pungad puudel, esimesed lilled aias, sinine taevas, pardid prääksuvad tiigi ääres. Nüüd tagasi tuppa, aknad valla. Tule sisse, kevad! Keegi helistab. Kadunud sõbranna. No lõpuks omet! Ta tunneb huvi, kuhu ma olen kadunud. Ah jaa, telefon oli ju ka katki. Miks sa mind üles ei otsinud, tunneb teine muret, üksi sellises olukorras. Arvasin, et saan hakkama, kostan. Milleks siis sõbrad on, küsib teine. No muidugi! Tasapisi hakkab kõik korda minema. Töö juures hakkavad asjad laabuma. Mees on metsast tagasi, kaevust saab jälle vett. Sõbranna helistab ja tahab kokku saada, et kindel olla, kas minuga on ikka kõik korras.

Kommenteeri artiklit. Kirjuta, kuidas õnnestus sinul raskest olukorrast välja tulla.

Paar soovitust eneseabiks:
Joseph Murphy „Teie alateadvuse jõud”,
Libri Medici „Jõuvarud käiku”

Leave a Comment

15 + 4 =
Please leave these two fields as-is: