Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kevadised meisterdamised koos vanematega

Lihavõttenädalal oli meie lasteaias vilgas askeldamine. Vanemad, kes lastele järele tulid, said neljapäeva pärastlõunal meistedada koos lastega pudelikorkidele jäneseid, punuda kasevitstest korve ja teha palju muud huvitavat.

Valmistati lihavõttekompositsioone, kasutades oksi, sulgi, värvitud mune, vuugitäidist. Meisterdati rippuvaid kompositsioone, värviti mune marmorvärvidega, meisterdati aknakaunistusi, valmistati lihavõttekaarte. Tore oli näha, kuidas vanemad, eriti isad rühma astusid ja lapseliku vaimustusega asusid punuma korve, valmistama kompositsioone. Emad olid samuti rõõmsalt üllatunud, kui palju tegutsemisvõimalusi lasteaed pakkus. Tuli ema, kes ütles: ”Oi, ma tahaksin teha munapühadeks korvi.” Tuli isa, kes ütles:”Oh, siin saab meisterdada!” Lapsed sädistasid kõrval ja abistasid. Oli tõeliselt nauditav pilt näha vanemate loovust, mängulisust ja tegutsemislusti, kuna nad olid veel suuremas õhinas kui lapsed. Koju minnes ütlesid nii mõnedki: ”Nüüd pole toa kaunistamisega mingit muret. Saame omavalmistatud asjad kaasa võtta ja nendega tuba ehtida.”

Ülle Tõnumaa
Tallinna Komeedi lasteaia õpetaja

Leave a Comment

14 + 8 =
Please leave these two fields as-is: