Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lugu Anuga

Meile tuli kiri emalt, kelle laps oli lasteaias emaga ühes rühmas. Tüdruk oli 5-aastane ja kindlasti pisut ära hellitatud, kuna emal oli raske temaga koos olles tööd teha. Tüdruk jonnis, segas, oli isemeelne, teise rühma ka ei tahtnud minna. Kui ema lapse vägisi teise rühma pani, jooksis tüdruk nuttes mitu korda päevas ema juurde. Ema viis tüdruku tagasi, laps oli hüsteerikas, lausa rippus ema küljes.


Ema ei saanud öösel und, südames olid valud ja ta pidi pöörduma arsti poole. Soovitati tüdruk panna teise lasteaeda, katsetada esialgu poole päevaga, siis jätta kogu päevaks. Ka see oli väga raske. Tüdruk klammerdus ema külge ja nuttis. Soovitati isal laps hommikul lasteaeda viia, ema võiks minna õhtul lapsele järele. Last premeeriti väikeste kingitusega hea käitumise eest. Palju abi oli rühmaõpetajast, kes lapsele rohkesti aega pühendas ja tihti muinasjutte ette luges. Mõne aja pärast suutis tüdruk üksi olemisega ära harjuda. Kasu oli ka ühest 7-aastasest poisist, kes küsis: ”Miks sa nutad? Sa ju tead, et vanemad peavad tööl käima ja lapsed on sel ajal lasteaias. Kui su vanemad tööd ei tee ja raha ei saa, pole võimalik toitu osta. Sa ei taha ju nälga surra?” Tüdruk kuulas, sai aru, muutus rahulikumaks. Varsti mängis ta rahulikult teiste lastega ja algatas ka ise mänge. Õpetaja ütles, et Anu on väga tubli tüdruk ja juba lohutab väiksemaid, kui need vanemate järele igatsevad. Anu ema ja isa olid selle üle väga rõõmsad.

Anu ema on tänulik rühmaõpetajale, kes püüdis igaks päevaks Anule huvitavat tegevust leida, et laps kergemini uue ümbrusega kohaneks. Ema imestab, kuidas suudab õpetaja kogu rühmaga toime tulla, kui temal oli nii raske oma ühe lapsukesega. Seda saladust tasub uurida.

Kommenteeri artiklit! Kas sinulgi on olnud sarnaseid probleeme oma lapsega? Millise lahenduse leidsid?

1 thought on “Lugu Anuga”

  1. Tehti õieti ,et eraldati ema lapsest.Ühes rühmas ei saa olla laps ka oma vanaemaga.Iseseisvust õpib laps vaid võõraste seltsis.Kindlasti oli seal rühmas hea meeskonnatöö ja kõik olid lapse suhtes eriti tähelepanelikud ja abivalmid.Üksi ei tee ära lapse heaks küll keegi mitte midagi.

Leave a Comment

13 + 7 =
Please leave these two fields as-is: