Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kuidas laadida oma akut?

On päevi, mil kõik laabub, elu on ilus, lapsed on head ja sõnakuulelikud, tööl läheb hästi, koolitööd saavad tähtajaks valmis, mees üllatab sind lilleõiega… Ja on päevi, mil veab viltu, head mõtted on su maha jätnud, uuele kleidile on ilmunud toiduplekk, paariline jääb haigeks ja lapsed püüavad nagu kokkulepitult su elu võimatuks teha, laual aga kasvab töö, mis tegemist tahab ja puhkus on veel kaugel.


Mida teha? Kuidas laadida oma akut? Ideed oleks nagu kuhugi kadunud. Vahest oleme unustanud, millest lapsena rõõmu tundsime? Nüüd on vaid kohustused! Või oleme ise endale liiga suure koorma selga ladunud? Osa tööd võiks ehk teistele ka jagada, et oleks aega pisut hinge tõmmata ja näha, et sirelid on juba õitsema hakanud. Küsisin lasteaiaõpetajatelt, mida nad teevad, et tuju tõsta.

Kadri, 36-a:
Kui tuju halb on, räägin mõne hea sõbraga, käin etendustel, olen looduses, kuulan head muusikat, käin kontsertidel. Vahel lihtsalt istun ja mõtisklen.

Halli, 53-a:
Jalutan, vaatan ilusaid asju, käin pargis, vaatan lilli, käin kunstipoodides, vaatan aiandis lilli ja ostan natuke koju ka, jalutan lapselapsega. Vahel võtan vardad kätte, koon triibulisi sokke, ka ühevärvilisi, vahel koerakarvaga lõngast sokke.

Triinu, 24-a:
Teen käsitööd. Lähen reisile. Teen maatööd. Vaatan televiisorit. Loen lasteraamatuid. On üks raamat, mida korduvalt üle loen. Kui on paha tuju, loen sealt ühe lõigu ja tuju läheb paremaks.

Sirje, 49-a:
Vaatan telekat, heameelega vaatan jalgpalli. Istun ja mõtlen. Joon karastavat jooki, söön magusat, kallistan koera, käin koeraga jalutamas.

Helle, 44-a:
Laman. Jalutan koeraga. Söön. Kuulan kõvasti muusikat.

Raja, 46-a:
Sõidan jalgrattaga. Jooksen. Suusatan, uisutan koos mehega või sõbrannaga. Loen raamatuid – kriminulli, esoteerikat, Kolmandat Silma. Lahendan ristsõnu. Mulle meeldib suvilas tööd teha. Õunapuu all kohvi juua. Tegin selle all kursusetöögi ära. Meeldib seal lihtsalt istuda ja mõtiskleda.

Katrin, 37-a:
Olen kodus, loen häid raamatuid – A. Lindgreni. Kolan metsas. Teen käsitööd – heegeldan. Käin kontserdil.

Helin, 44-a:
Loen häid raamatuid, viimasel ajal just isiksust analüüsivaid, endasse süüviva, mõtiskleva sisuga raamatuid. Mulle meeldib küpsetada, käia heal kontserdil, ujuda, kohtuda heade sõpradega.

Merike, 28-a:
Loen Kleopatrat, kuulan head muusikat ja tantsin kui pöörane. Mu tütar ütleb: ”Ema, sa oled päris tobe.”

Iia, 47-a:
Käin jalutamas. Sõidan jalgrattaga mere ääres, vaatan, kuidas suured lained vastu muuli löövad. See on võimas tunne. Pärast vihma on õhk nii puhas, kased lõhnavad, kõik meeled on avatud, on imeline tunne. Vaatan päikeseloojangut, kogu seda värvide mängu, tunnen end õnnelikuna.

Ülle 50-a:
Istun aias ja kuulan puude kohinat.

Küsitles: Ülle Tõnumaa

Leave a Comment

5 + 13 =
Please leave these two fields as-is: