Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Emadepäev meie rühmas

Olen pidanud aastaid emotsionaalset kasvatust väga tähtsaks, kui mitte kõige tähtsamaks. Eriti tähtsaks pean seda meie praeguses ühiskonnas. Et noortele emadele toeks olla nende raskes ja vastutusrikkas töös, korraldame oma rühma meeskonnaga võimalikult palju ühiseid mängupidusid.
Neid võib ka nimetada nõustamispidudeks, sest nende kaudu avaneb meil võimalus näidata praktilise tegevuse kaudu, kuidas arendada last eale vastavalt. Emadepäev on üks tore traditsioon, mis aitab meeles pidada lastele kõige tähtsamat inimest – ema. Emadepäeva üritused lasteaias on alati väga emotsionaalsed ja pakuvad koostöörõõmu nii õpetajatele kui ka lastevanematele.

Olen olnud juba aastaid lasteaiaõpetaja ja aegade jooksul olen kokku puutunud paljude emadega. On olnud nii rõõme kui ka muresid, aga kindlalt võin väita, et kõik emad armastavad omal moel oma väikest last. Mõnele noorele emale on vaja ainult natuke toeks olla, et ta hakkaks tunnetama emaks olemist ja saaks aru, kui suur on ema vastutus lapse ees.

Selle õppeaasta lõpetasime mängupeoga, mis oli korraldatud meie rühma laste emade auks. Sellel üritusel said meie rühma väikesed põnnid näidata, mida nad on aastaga selgeks õppinud. Need peod annavad vanematele ülevaate, mida me teeme ja kuidas me teeme. Sageli küsivad vanemad õhtuti lastelt, mida sa täna lasteaias tegid, millised tegevused ja tunnid teil olid, mida õppisid. Tihti lapsed vastavad, et nad ei õppinud midagi, ainult mängisid terve päeva. Lapsevanemale jääb mulje, et lasteaias ei õpetatagi midagi. Kui me pedagoogidena räägime kasvatusest, siis ei ole meie roll ainult kasvatada ja suunata lapsi, kes on päevaks meie hoolde usaldatud, vaid me peame ka olema toeks noortele emadele. Selliste perepidude kaudu hakkavad noored emad lasteaeda ja oma lapse õpetajaid usaldama. Hakkavad aru saama, et õppima ei pea ainult laua taga, vaid õppimine käib väikelapseeas mängu kaudu ja selline lähenemine annab lapsele võimaluse areneda turvalises ja lapsele eakohases keskkonnas. Selliste ürituste abil paneme aluse kodu ja lasteaia koostööle. Hästi sujuv koostöö võimaldab meil igapäevast tööd hästi teha ja aitab noori lapsevanemaid olla hea lapsevanem.

Sirje Heinmets
Tallinna Loitsu Lasteaia õpetaja

Leave a Comment

6 + 3 =
Please leave these two fields as-is: