Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Hirmus Emme

9. mail toimus Tallinnas Soome Instituudis kohtumine Soomes ja ka Eestis väga armastatud lasteraamatu “Vesta-Linne ja hirmus emme” kunstnikuga, Salla Savolaisega. Kohtumise populaarse raamatukunstnikuga korraldasid Soome Instituut ja TEA kirjastus. Tervitussõnad ütles Soome Instituudi juhataja Jaana Vasama. ”Vesta-Linne“ lugusid tutvustas TEA kirjastuse juhatuse esimees Silva Tomingas. Kanuti Noortemaja lasteteater esitas lasteetenduse ”Loitsulaegas” (autor Leena Laulajainen), mis väga soojalt vastu võeti. Raamatukunstnik Salla Savolainen rääkis “Vesta-Linne lugude” sünnist. Täiesti juhuslikult oli kunstnik joonistanud Vesta-Linne ema raamatu autori Tove Appelgreni näoga, kusjuures ta polnud siis veel autoriga kohtunud. Raamat hakkas kunstnikku mõjutama.

”Vesta-Linne lugusid” on kolm raamatut. Viimases raamatus ”Vesta-Linne ja Nuusu”, mis räägib südamliku loo sellest, kuidas Vesta-Linne saab koera ja sellest peaaegu ilma jääb, mõjutas kunstnikku sedavõrd, et ta võttis endale koera.
“Vesta-Linne ja hirmus emme” on lugu ema ja lapse vahelistest suhetest. Kõiges on süüdi sukkpüksid, mis lihtsalt ei lähe lapsele jalga, topi neid kuidas tahad, keerdus ja viltu on nad ometi ja juba see rikub Vesta-Linne tuju. Lõpuks oli ka ema tuju rikutud. Vesta-Linne pani tähele, et ema oli hirmsa ja kurja jääkaru näoga, ehkki ta hetk varem oli päris tavalise inimese näoga olnud. Raamatu lõpus saame teada, et kuigi mõned asjad Vesta –Linne ema juures tüdrukule ei meeldi, armastab ta ometi väga oma emmet. Vesta-Linnel ja emmel on see tunne vastastikune. Kõigil, kellel päevast päeva tuleb oma armsa ja iseka lapsega puid ja maid ja ka armastust jagada, oleks kasulik “Vesta-Linne lugusid” lugeda.

Leave a Comment

5 + 10 =
Please leave these two fields as-is: