Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kevadine kunstinäitus Lasnamäel

Lasnamäe lasteaiaõpetajad on juba 7 aastat oma laste töödega osalenud kevadistel kunstinäitustel.

Tänavusel laste kunstitööde näitusel osales kümme eesti õppekeelega lasteaeda, 15 vene õppekeelega lasteaeda ja kolm lasteaed-algkooli. Peale selle olid seekordsel näitusel väljas lasteaiaõpetajate poolt koostatud õppekäike tutvustavad mapid metoodilise materjaliga. Õppekäike tutvustanud mappe oli koostanud 15 lasteaeda. Näituse väljapanek pakkus külastajatele tõsist huvi. Näituse korraldamist on toetanud Lasnamäe linnaosa haridus-ja kultuurinõunik Eve Annus ja Lindakivi Kultuurikeskuse kunstiline juht Maire Pragi. Näitus on toimunud kahel viimasel aastal Lindakivi huviringide majas, mis on selleks väga sobiv koht, kuna ruumid on puhtad ja meeldivad ja avatud seitse päeva nädalas kõigile huvilistele kell 10 – 20.
Näituse vahetuks korraldajaks oli Tallinna Mahtra Lasteaia juhataja asetäitja Maie Lehtla, kes on ühtlasi juba 14 aastat juhtinud Lasnamäe metoodikaringi tööd.

Seekordsel näitusel tutvus väljapanekutega põhjalikult Haridusameti vanemspetsialist Anne Targem, kes toetas õppekäikude mappide väljapaneku ideed juba eelmise aasta sügisel, kui Lasnamäe juhataja asetäitjate metoodikaringi koosolekul koostati õppeaasta töökava. Anne Targem viibis ka näituse lõpetamisel, jagas tunnustavaid sõnu kõigile näitusel osalenud õpetajatele ning andis üle Haridusameti tänukirjad õppekäike koostanud lasteaedadele.

Külastades näitust, kus oli väljas uskumatult palju eri tehnikas valminud laste kunstitöid, mis paistsid silma hea kunstimaitse ja kauni värvivalikuga, olin imestusest tumm. Samas väljas olnud põhjalikult koostatud õpimappe vaadeldes kogesin, et Lasnamäe lasteaaiaõpetajad on palju vaeva näinud nii töö teostuse kui kunstilise kujundusega.

Vaata pilte
Ülle Tõnumaa

Leave a Comment

4 + 13 =
Please leave these two fields as-is: