Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

“Mõmmi parimad aabitsalood” Heljo Mänd

Paljud praegused lapsevanemad on koos Mõmmiga tähti õppinud, tänased lapsed saavad omakorda kaasa elada Mõmmi tütarde alfabeedi-õpingutele.
Armastatud kirjaniku Heljo Männi juubelit tähistavas raamatus ongi juttu ühtaegu nii praeguste kui ka kunagiste laste lapsepõlveajast: sündmustik toimub küll tänapäeva Karulaanes, aga tihti meenutatakse ka varasemat.

Teost raamib Mõmmi-Mari ja Mõmmi-Mai tähtede õppimise lugu, kusjuures tähtedega käivad kaasas salmid ja seiklused. Tarkust nõutavad need teadmishimulised tüdrukud igast metsaäärest: baleriin Jänese-Juta juurest, metsa laululinnult Leelo Leevikeselt ja omaenese õdusast Mõmmimajast. Nii õpetavad näiteks V-tähe mõmmitüdrukuile vanavanemad, H-tähe kirjakandja Hirve-Hilla ja I-tähe Tuuleiil Its-Itshiiks maskeerunud Rebase-Riho.

Lisaks köitvatele tegelaskujudele, põnevale sündmustikule, ladususele, elutervusele ja huumorile peaks lugejale meeldima raamatu suured värvilised illustratsioonid. Nende autori Epp Marguste armsad pildid kaunistavad ka mitut hiljuti ilmunud Mõmmi-lugu.

9985-71-484-9
Tallinn 2006
1. trükk
224 lk.
250×210 mm
neljavärvitrükk
kõva köide

Osta raamat

Leave a Comment

8 + 10 =
Please leave these two fields as-is: